Haastattelun analyysi

Ruusuvuori, Johanna; Nikander, Pirjo; Hyvärinen, Matti
Nimeke: Haastattelun analyysi
Tekijät: Ruusuvuori, Johanna (Toimittaja)
Nikander, Pirjo (Toimittaja)
Hyvärinen, Matti (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517685023
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.4.2015
Hinta: 25,73 € (23,39 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 469
Tuoteryhmät: Tutkimusmenetelmät
E-kirjat
Kirjastoluokka: K16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Avainsanat: metodi, tutkimusmenetelmät, haastattelu, kvalitatiivnen tutkimus
Pehmeäkantinen kirja, 2023

34,00 €

Tämä kirja alkaa hetkestä, jolloin tutkija on saanut haastattelunsa tehtyä ja luo hämmentyneen katseen kokoamaansa aineistoon. Tällainenko siitä tulikin? Vastaako tämä lainkaan kysymyksiini? Saako tästä edes tehtyä tutkimusta?

Kirjoittajat vastaavat esimerkkien avulla laadullisen tutkimusaineiston nostattamiin kysymyksiin. Millä eri tavoilla aineistoa voi analysoida? Mikä on teorian paikka analyysissä? Mitä eroa on haastattelun ja analyysin teemoilla? Mitä tarkoittaa sisällönanalyysi? Miten aineiston jatkokäyttö kannattaa järjestää?

Kirjassa käydään läpi koko analyysiprosessi haastatteluaineistoon tutustumisesta ja sen luokittelusta tulkintavaiheen viimeistelyyn. Eri analyysimenetelmien asiantuntijat esittelevät tutkimusesimerkkien avulla erilaisia reittejä tulkintaan ja vaihtoehtoisia tapoja analysoida aineistoa. He antavat myös käytännön neuvoja aineiston käsittelyn eri vaiheisiin, kuten koodaamiseen, litterointiin ja aineiston kääntämiseen toiselle kielelle, ja tarkastelevat aineiston käyttöön liittyviä eettisiä kysymyksiä.

Teos on suunnattu eri tieteenalojen opiskelijoille, jatko-opiskelijoille, tutkijoille sekä opettajille yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Kirjoittajat ovat kokeneita yliopisto-opettajia, jotka ovat hyödyntäneet haastattelumenetelmää omissa tutkimuksissaan.


Katso myös näitä tuotteita