Finnjävlar — Suomiperkeleet Ruotsissa

Borg, Kristian
Nimeke: Finnjävlar — Suomiperkeleet Ruotsissa
Tekijät: Borg, Kristian (Toimittaja)
Kojo, Tuula (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517685917
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € 4,00 € (3,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 213
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Yhteiskunta
Tietokirjat
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruotsinsuomalaiset, siirtolaiset, suomalaiset, syrjintä, sopeutuminen, kielitaito, ruotsin kieli, äidinkieli, assimilaatio (sosiologia), kielelliset vähemmistöt, asenteet, ruotsalaiset, siirtolaispolitiikka, maahanmuuttopolitiikka, kokemukset, muistot, historia
Avainsanat: Ruotsi, ruotsinsuomalaiset, siirtolaisuus, maastamuutto
En finne igen. Ruotsalaiset rotubiologit leimasivat suomalaiset alempiarvoisiksi. Ruotsinsuomalaisia on pidetty köyhinä, viinaanmenevinä, puukkojusseina ja kutsuttu ”ulkomailta tuoduksi heikoimmaksi ainekseksi”. Koulussa on pilkattu finnjäveliksi ja kielletty suomen puhuminen.

Ruotsissa asuu tätä nykyä yli 700 000 suomensukuista. Heitä istuu niin Ruotsin keskuspankin johdossa kuin valtiopäivillä, ja suomen kielellekin on annettu virallinen asema. Silti suomalaisia koskevat stereotypiat vaikuttavat yhä laajasti.

"Finnjävlarissa" viisitoista ruotsinsuomalaista kertoo, millaista on ollut kasvaa suomalaistaustaisena Ruotsissa. He kertovat isistä ja äideistä, jotka kuolivat liian nuorina, opettajista jotka nauroivat heidän lausumiselleen, ulkopuolisuuden tunteesta. Suomalaisuus ei ole enää kirosana, mutta suomiperkeleet joutuvat yhä puolustamaan paikkaansa.


Katso myös näitä tuotteita