Feministisen pedagogiikan ABC — Opas ohjaajille ja opettajille

Laukkanen, Anu; Miettinen, Sari; Elonheimo, Aino-Maija; Ojala, Hanna; Saresma, Tuija
Nimeke: Feministisen pedagogiikan ABC — Opas ohjaajille ja opettajille
Tekijät: Laukkanen, Anu (Toimittaja)
Miettinen, Sari (Toimittaja)
Elonheimo, Aino-Maija (Toimittaja)
Ojala, Hanna (Toimittaja)
Saresma, Tuija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687003
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 291
Tuoteryhmät: Kasvatus
Sukupuolentutkimus
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 32.3 Sukupuolten ja seksuaalisten ryhmien asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: feministinen pedagogiikka, rasismin ehkäisy, antirasismi, feminismi, vallankäyttö, sukupuolittuminen, intersektionaalisuus, kriittinen pedagogiikka, toiminnalliset menetelmät, taidelähtöiset menetelmät, tasa-arvokasvatus
E-kirja, 2020
EPUB
25,90 €

Feministisen pedagogiikan ABC on yleistajuinen tietokirja, joka on suunnattu opettajille ja ohjaajille erilaisissa oppimisen ympäristöissä. Kirja antaa esimerkkejä siitä, miten monesti haastavilta tuntuvia sukupuolta, seksismiä ja rasismia eli vallankäytön muotoja koskevia teemoja voidaan sisällyttää opetukseen rakentavalla tavalla.

Opetuksessa tarvitaan keinoja käsitellä sukupuolen moninaisuutta, hierarkkisoivia eroja ja antirasistisia käytänteitä. Sukupuolen moninaisuuden ja risteävien erojen ymmärtäminen sekä normikriittisyys ja antirasismi pedagogisena asenteena kytkeytyvät kaikki feministisen pedagogiikan käytäntöihin. Kirja toimii myös inspiraation lähteenä ja johdatuksena erilaisiin toiminnallisiin menetelmiin sekä vinkkikirjana kokeneillekin opettajille.

Kirja koostuu yleistajuisista tietokirjoituksista, joissa esitellään feministisen pedagogiikan juuria ja keskeisiä ajatuksia, feministisen pedagogiikan historiaa Suomessa sekä intersektionaalisuutta opetuksessa. Kirjassa on ohjeita toiminnallisiin ja taidelähtöisiin menetelmiin ja harjoituksiin sekä kokemuskertomuksia kriittisten pedagogiikkojen soveltamisesta eri ympäristöissä.

Kirjaan ovat kirjoittaneet opettajat, aktivistit ja taiteilijat eri puolilta Suomea. Kirjan toimittajilla on pitkä kokemus sukupuolentutkimuksen ja feministisen pedagogiikan kentältä.


Katso myös näitä tuotteita