Eriarvoisuus tappaa

Therborn, Göran
Nimeke: Eriarvoisuus tappaa
Tekijät: Therborn, Göran (Kirjoittaja)
Henttonen, Tatu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517685092
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.8.2015
Hinta: 26,61 € (24,19 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Politiikka
Sosiologia
Yhteiskunta
E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.11 Sosiaaliset järjestelmät
Avainsanat: elinikä, terveysvaikutukset, terveys, sosiaalinen kerrostuneisuus, kuolleisuus, väestöryhmät, terveyserot, tasa-arvo, historia, eriarvoisuus, hyvinvointi
Eriarvoisuus tappaa pureutuu yhteen 2010-luvun keskeisimmistä kysymyksistä. Eriarvoisuus ei ole vain köyhien maiden ongelma, vaan siitä kärsitään yhä enemmän myös rikkaissa maissa. Se ei tarkoita pelkästään varallisuuden epätasaista jakautumista, vaan myös sukupuoli, rotu, etnisyys ja luokka määrittävät ihmisen asemaa. Pahimmillaan eriarvoisuus tappaa vaikuttamalla ihmisten terveyteen ja toimintakykyyn. Jopa pelkän työttömyyden on havaittu lisäävän kuolleisuutta.

Göran Therbornin teos on lyhyt mutta sitäkin kattavampi luonnehdinta eriarvoisuudesta. Therborn selittää, mitkä mekanismit synnyttävät ja ylläpitävät eriarvoisuutta ja miten ne ovat kehittyneet ajan saatossa. Hän ei unohda täsmentää, miten eriarvoisuus konkreettisesti vaikuttaa ihmisten elämään. Sen lisäksi, että kirjoittaja erittelee eriarvoisuutta ilmiönä, hän tarjoaa arvokkaita, havainnollisia keinoja tasa-arvon parantamiseksi.

Kirja on vahva ja näkemyksellinen esitys sosiaalisesta tasa-arvosta, eikä sitä ole syyttä kehuttu sekä Suomessa että ulkomailla. Therborn ei sorru vaikeaselkoiseen teoreettiseen ilmaisuun vaan hän esittää argumenttinsa ymmärrettävästi ja sujuvasti.

Göran Therborn on arvostettu ruotsalaissyntyinen sosiologi ja Cambridgen yliopiston emeritusprofessori.


Katso myös näitä tuotteita