Eletty historia — Kokemus näkökulmana menneisyyteen

Annola, Johanna; Kivimäki, Ville; Malinen, Antti
Nimeke: Eletty historia — Kokemus näkökulmana menneisyyteen
Tekijät: Annola, Johanna (Toimittaja)
Kivimäki, Ville (Toimittaja)
Malinen, Antti (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687683
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 436
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Kirjastoluokka: 90 HISTORIANTUTKIMUS. YLEINEN KULTTUURIHISTORIA YLEINEN SOTAHISTORIA. YLEINEN ARKEOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: historiantutkimus, professorit, historiantutkijat, suuntaukset, sosiaalihistoria, elämismaailma, kokemukset, muistitieto, identiteetti, yhteisöllisyys, paikallisyhteisöt, vähemmistöt, yhteiskuntaluokat, ammattiryhmät, ikäryhmät, naishistoria, sota-aika, sotakokemukset
E-kirja, 2023
EPUB
32,90 €

"Eletty historia" avaa näkökulman menneisyyteen koettuna todellisuutena. Kirjan artikkelit tarkastelevat, miten ihmiset ovat omana aikanaan jäsentäneet maailmaansa ja millaiset tekijät ovat vaikuttaneet heidän kokemuksiinsa. Teokseen valitut tapaustutkimukset valottavat maailman kokemisessa tapahtuneita muutoksia varhaismodernilta ajalta toisen maailmansodan jälkeisiin vuosiin.

Kirjassa avataan elettyä historiaan niin 1700-luvun muurarimestarin kuin 1900-luvun alun torikaupan kautta, tutkitaan 1800-luvun lopulla Kaliforniassa asuneen suomalaisen pastorinnan kirjeenvaihtoa ja kotirintaman naisten väsymyskokemuksia maaseudulla ja tehdastyössä. Ajallinen kaari on pitkä ja eletty historia rakentuu monipuolisesti.

"Eletty historia" toimii sekä tutkimuskirjana että oppaana koettuun menneisyyteen: Millaisista kokemusaineksista rakentuu historia sellaisena kuin sen tunnemme? Millaisten käsitteiden, aineistojen ja näkökulmien avulla on mahdollista etsiä eletyn todellisuuden historiallisuutta?


Katso myös näitä tuotteita