Elävä talous - Yhteisen tulevaisuuden toimintaopas

Talvikallio, Eeva; Gibson-Graham, J. K.
Nimeke: Elävä talous - Yhteisen tulevaisuuden toimintaopas
Tekijät: Talvikallio, Eeva (Kirjoittaja)
Gibson-Graham, J. K. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686907
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.2.2019
Ilmestymispäivä: 15.2.2019
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 270
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Ympäristö
Kirjat
Kevään 2019 kirjat
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
Elävä talous on opas talouden haltuunottoon ja muuttamiseen jokapäiväisellä toiminnalla. Teos kyseenalaistaa totunnaiset käsitykset taloudesta ja sen keskeisistä ulottuvuuksista: mitä on työ, liiketoiminta, vaihto, omistaminen, sijoittaminen? Osoittamalla, kuinka moninaisin tavoin taloutta voidaan ymmärtää ja harjoittaa, teos tuo tarjolle laajan valikoiman keinoja parantaa yhteistä hyvinvointia rajallisella planeetalla.

Teos pohjaa kattavaan empiiriseen ja teoreettiseen tutkimustyöhön taloutta toisin tekevien yksilöiden ja yhteisöjen parissa eri puolilla maailmaa. Teoreettisia ajatuksia havainnollistetaan todellisin ja fiktiivisin esimerkein jo toteutetuista hankkeista, aloitteista ja toimintatavoista. Visuaaliset ja vertauskuvalliset työkalut auttavat lukijaa tiedostamaan talouteen liittyviä eettisiä kysymyksiä ja omia vaikutusmahdollisuuksiaan. Kirja sopii sekä omatoimiseen työskentelyyn että ryhmä- ja koulutuskäyttöön.

Teos perustuu englanninkieliseen alkuteokseen Take Back the Economy: An Ethical Guide to Transforming our Communities, jonka kirjoittajat J. K. Gibson-Graham, Jenny Cameron ja Stephen Healy ovat tehneet uraauurtavaa työtä feministisen talousteorian, talousmaantieteen ja yhteisöllisten talouden muotojen tutkimiseksi ja kehittämiseksi.

Eeva Talvikallio on yhteiskuntien totunnaisten ajattelumallien ja käytäntöjen kyseenalaistamiseen erikoistunut kirjoittaja ja kääntäjä. Elävä talous on hänen alkuteosta täydentävän kirjoitus- ja suomennostyönsä hedelmä.


Katso myös näitä tuotteita