Elävä luokka

Skeggs, Beverley
Nimeke: Elävä luokka
Tekijät: Skeggs, Beverley (Kirjoittaja)
Lahikainen, Lauri (Kääntäjä)
Jakonen, Mikko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517689038
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Politiikka
Sosiaalipolitiikka
Sosiologia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30.11 Sosiaaliset järjestelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntaluokat, sosiaalinen kerrostuneisuus, luokkatietoisuus, työväenluokka, keskiluokka, erottautuminen, liikkuvuus, identiteetti, individualismi, yhteiskunnallinen asema, porvaristo
Luokkien on sanottu kadonneen, mutta luokkatutkimuksen elinvoimaisuudesta päätellen niitä on edelleen olemassa, joskin eri muodoissa kuin aiemmin. Beverley Skeggs edustaa luokkatutkimusta, jossa pääasia ei ole ihmisten tilastointi eri luokkiin taloudellisten seikkojen nojalla. Sen sijaan hän lähestyy yhteiskuntaluokkia kulttuurin ja arvottamisen näkökulmista.

Skeggs tarkastelee sitä, kuinka tietyistä ryhmistä tulee kulttuurisesti määritettyjä ja kuinka määrittely ja symbolointi tapahtuvat? Miten joistakin kulttuurin osista tulee hyviä ja arvokkaita, toisista pahoja ja arvottomia? Miksi luokittelu on ylipäänsä meidän tapamme ymmärtää nykyaikaa? Hän analysoi myös sitä, kuinka tällaisten määrittelyjen kautta rakennetaan ja arvotetaan yhteiskunnallisia luokkia. Arvottamista ja määrittelyä harjoitetaan sekä suorasti että epäsuorasti niin populaarikulttuurissa, poliittisessa retoriikassa kuin akateemisessa tutkimuksessakin. Arvottomina pidettyjen luokkien avulla muiden on mahdollista tunnistaa oma erilaisuutensa ja arvonsa - sekä taloudellinen että moraalinen.

Skeggs on tuonut luokkatutkimukseen uusia metodologisia ja teoreettisia avauksia, jotka ovat merkinneet läpimurtoa luokkatutkimuksen alueella. Hän toimii sosiologian professorina Lontoon yliopiston Goldsmiths' Collegessa.


Katso myös näitä tuotteita