Elämäni kirjat

Kainulainen, Siru
Nimeke: Elämäni kirjat
Tekijät: Kainulainen, Siru (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687102
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 165
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 86.01 Kirjallisuuden estetiikka. Runousoppi
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lukukokemukset, lukeminen, kaunokirjallisuus, reseptio, tulkinta, elämys, tunteet, elämäntilanne, elämänkaari, reseptioestetiikka, henkilöhistoria
E-kirja, 2020
EPUB
19,90 €

”Kun kuolema koskettaa, voi käydä niin, ettei kokemukselle löydä sanoja. Sain huomata sen, kun puolisoni menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen. Etsiydyin lopulta kuolemaa käsittelevän runouden pariin. Etsin vastauksia mutta löysinkin sanoja, joita aloin koetella ja tunnustella. Se herätti myös halun kirjoittaa kokemuksista, selvitellä tilannetta kirjoittamalla.”

Kirjailija Siru Kainulainen tarttuu kirjallisuuden kannalta suureen arvoitukseen, lukemiseen. Lukemisessa ihminen luo mielikuvia peräkkäisten kirjainten ja vaillinaisten sanojen kautta. Syntyy kokonainen maailma, jossa tunteet saavat valtavan roolin.

Kokoelmaa voi lukea lukijaelämäkertana, johon sisältyy elämän koko kaari lapsuudesta hamaan keski-ikään asti. Kirja sopii kirjallisuudesta kiinnostuneille huviksi, joka innoittaa muistelemaan ja pohtimaan omia lukukokemuksia. Lisäksi se voisi hyödyttää esimerkiksi opettajia ja antaa virikkeitä, millä tavalla lukemistapahtumaa voisi myös hahmottaa.

Siru Kainulainen on kirjallisuudentutkija, kriitikko ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut muun muassa kirjat Runon tuntu (2016) ja Kun sanat eivät riitä. Rytmi, modernismi ja Eila Kivikk'ahon runot (2011). Hän on ollut myös toimittamassa kirjaa Lentävä hevonen. Välineitä runoanalyysiin (2007).


Katso myös näitä tuotteita