Elämää korona-ajassa — Poikkeusolot nuorten aikuisten kokemana

Honkatukia, Päivi; Kallio, Jenni; Määttä, Mirja
Nimeke: Elämää korona-ajassa — Poikkeusolot nuorten aikuisten kokemana
Tekijät: Honkatukia, Päivi (Toimittaja)
Kallio, Jenni (Toimittaja)
Määttä, Mirja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523971608
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 29.5.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 29.5.2024
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 270
Tuoteryhmät: Kevään 2024 kirjat
Kasvatus
Sosiaalipolitiikka
Sosiologia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
Millaista nuorten aikuisten arki oli koronakriisin aikana? Millaisia vaikutuksia kriisillä on heidän elämäänsä ja tulevaisuuteen?

Elämää korona-ajassa tuo esille nuorten aikuisten eletyn elämän ja heidän siitä kumpuavat pohdintansa. Teos tarjoaa syvällistä tutkimustietoa ja monipuolistaa korona-ajan arviointia julkisuudessa.

Kirjassa ääneen pääsee 80 korona-aikana tavoitettua nuorta aikuista monenlaisista taustoista. Joukossa on yliopistoissa ja korkeakouluissa opiskelleita, kausityöläisiä, työn ja koulutuksen ulkopuolella tai reunamilla olevia, maahanmuuttotaustaisia sekä yhteiskunnan palveluja itsenäistymisen kysymyksiin tarvinneita nuoria. Teos lähestyy nuorten aikuisten kokemuksia ymmärtävällä otteella analysoiden, miten eri tavoin 2020-luvun alun toisiinsa kietoutuneet globaalit murrokset ja kriisit näkyivät ja vaikuttivat nuorten aikuisten elämässä.

Kirja puhuttelee paitsi tutkijoita ja opiskelijoita, myös nuorisoalaa tai yleisemmin yhteiskunta- tai kasvatustieteistä kiinnostuneita. Se tarjoaa punnittuja näkökulmia nuorten parissa työtä tekeville ammattilaisille, nuorisopoliittisista kysymyksistä kiinnostuneille päättäjille sekä suurelle yleisölle. Samoin korona-ajan kokeneet nuoret aikuiset voivat löytää kirjasta kiinnostavia peilauspintoja.


Katso myös näitä tuotteita