Digi-askeesi — Miten elää ja ajatella digitaalisella aikakaudella

Jylhämö, Kimmo
Nimeke: Digi-askeesi — Miten elää ja ajatella digitaalisella aikakaudella
Tekijät: Jylhämö, Kimmo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688024
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.4.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.4.2021
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Filosofia
Media & journalismi
Tietokirjat
Kevään 2021 kirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Avainsanat: digikirjat, digitaalielämä, elämänfilosofia, elämänhallinta, lukeminen
Tuoko digitaalisuus mukanaan asioita ja ilmiöitä, joista olisi hyvä pidättäytyä ja parempi pysyä erossa? Uuvuttaako digitaaliset käyttöliittymät, jotka ovat yhtä kuin työ ja elämä? Onko digitaalisen median ulkopuolella mitään?

Digitaalisuus tarkoittaa käytännössä mullistusta, jossa vanha tapa korvataan uusilla digitaalisilla sovelluksilla, minkä jälkeen uusi korvataan uudemmalla. Ja niin edelleen. Digitaalinen aikakausi on myös jatkuvaa keskeytystä, jolloin liian usein toimivat asiat irrotetaan asiayhteydestään ja hyvät toimintatavat tuhotaan. Kaikki konkreettinen katoaa utuna ylös ilmaan.

Seurauksena on jalat tukevasti ilmassa ja pää pilvessä. Voisimmeko saada jalkaa kovemmalle maan kamaralle? Vanhaan ei voi palata, mutta voimme rakentaa paremman uuden maailman, jossa voi olla myös paljon vanhaa ja hyvää, konkreettista ja toimivaa. Tässä kirjassa tehdään filosofisia harjoituksia, joilla voi hillitä digiajan ei-toivottuja piirteitä.

Kimmo Jylhämö on tiedekustantaja, journalisti ja filosofi. Kirjoittaja lukee ja työstää työkseen digitaalisia sisältöjä. Jylhämö lukee tuhansia artikkeleita ja satoja käsikirjoituksia vuodessa. Aivan liikaa. Kirjassa hän kertoo, mihin hän työssään jatkuvasti törmää.


Katso myös näitä tuotteita