Demokratia utopiana ja sen vastavoimat

Eskelinen, Teppo
Nimeke: Demokratia utopiana ja sen vastavoimat
Tekijät: Eskelinen, Teppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687188
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 18.11.2019
Hinta: 18,90 € (17,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 172
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
E-kirjat
Kirjastoluokka: 32.1 Poliittiset järjestelmät
Avainsanat: demokratia, poliittinen filosofia, poliittinen kasvatus, poliittinen kulttuuri, yhteiskunnallinen kehitys, yhteiskunta
Pehmeäkantinen kirja, 2019

4,00 €

Jotta voimme kuvitella paremman tulevaisuuden, on meidän vaadittava demokratialta enemmän. Demokratian pitää muuttua, parantua ja edistyä, vaikka jo 1990-luvulla syntyi luulo, että demokratia olisi jo voittanut. Demokratian ajateltiin toteutuvan ympäri maailmaa lähes itsestään. Viime vuosina optimismi demokratian ympärillä on kuitenkin hiipunut: markkinat ja vahvat johtajat korvaavat demokraattisia käytäntöjä.

Uhkien ymmärtäminen on välttämätöntä demokratian puolustamiseksi. Ei riitä, että näemme ongelmia vain totalitarismeissa. Ongelmat ovat liberaalin demokratian sisällä. Ongelmista keskeisimpiä ovat hierarkioiden lisääntyminen, politiikan tilan kutistaminen ja mielikuvituksen ehtyminen.

Ihanteena demokratia tarkoittaisi sitä, että kaikkien tahto vaikuttaa yhteiskunnalliseen todellisuuteen yhtä paljon. Demokratiaa on vaadittava lisää - ja tämä saattaa osoittautua kovaksi palaksi kirjan lukijalle: ehkä he ovatkin paljon vähemmän demokratian kannattajia kuin kuvittelivat. Kirja muistuttaa, että jos emme vaadi enemmän ja parempaa, demokratian rippeetkin näivettyvät silmiemme edessä.

Yliopistonlehtori Teppo Eskelinen on perehtynyt poliittiseen filosofiaan. Hänen tutkimusalojaan ovat muun muassa poliittinen talous ja kehitystutkimukseen liittyvät kysymykset.


Katso myös näitä tuotteita