Demokraattinen oikeutus — Puolueettomuus, refleksiivisyys, läheisyys

Rosanvallon, Pierre
Nimeke: Demokraattinen oikeutus — Puolueettomuus, refleksiivisyys, läheisyys
Tekijät: Rosanvallon, Pierre (Kirjoittaja)
Helmisaari, Vappu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517687249
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.3.2019
Hinta: 30,16 € (27,42 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
E-kirjat
Kirjastoluokka: K32.01 Valtiofilosofia. Poliittiset ideologiat
Avainsanat: demokratia, legitimiteetti, poliittinen filosofia, poliittiset järjestelmät, päätöksenteko, yhteiskuntafilosofia
Pehmeäkantinen kirja, 2019
Liepeelliset pehmeät kannet
8,00 €

"Demokraattinen oikeutus" on Rosanvallonin nykydemokratiaa ruotivan trilogian toinen osa. Hän tarkastelee käsitteellisesti vanhoja tapoja oikeuttaa edustuksellisuus ja hahmottelee uutta oikeuttamisen järjestelmää, joka perustuu uudenlaisiin tapoihin saavuttaa enemmistö jakautuneessa yhteiskunnassa. Rosanvallon myös osoittaa nykydemokratioita analysoimalla, että kansalaisten valtaa vahvistavat parhaiten heidän käyttöönsä luovutetut monipuoliset keinot, joilla he voivat puuttua päätöksentekoon. Hän hahmottelee perustuslakituomioistuimista ja itsenäisistä instituutioista valvonta- ja vastavoimia edustuslaitokselle ja julkishallinnolle.

Rosanvallonin vahvuus on edustuksellisuuden ja julkishallinnon nykyisten ongelmien asettaminen laajaan historialliseen kehykseen ja sen osoittaminen, kuinka kansalaisten muodostamat vastademokraattiset voimat voidaan valjastaa valvomaan ja sääntelemään edustuksellista järjestelmää ja julkishallintoa.

Pierre Rosanvallon (s. 1948) on Ranskan johtavia politiikan historioitsijoita ja teoreetikoita sekä Pierre Bourdieun seuraaja College de Francen professorina. Häneltä on aiemmin suomennettu trilogian ensimmäinen osa, "Vastademokratia" (Vastapaino 2008).


Katso myös näitä tuotteita