Asiakkaat toimijoina sosiaalityössä

Laitinen, Merja; Niskala, Asta
Nimeke: Asiakkaat toimijoina sosiaalityössä
Tekijät: Laitinen, Merja (Toimittaja)
Niskala, Asta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517684156
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 540
Tuoteryhmät: Sosiaalityö
Kirjastoluokka: K37.2 Sosiaaliturvapolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalityö, asiakkaat, toimijuus, osallisuus, sosiaalihuolto, palvelujärjestelmät, valtarakenteet, kansalaisuus, asiakkuus, sosiaalipalvelut, vuorovaikutus, sosiaalityöntekijät, työvoimapalvelut, vanhuspalvelut, mielenterveyskuntoutus, päihdekuntoutus, lastensuojelu, etsivä sosiaalityö, muistelutyömenetelmä, väkivaltatyö, terveyspalvelut, perhekuntoutus
Asiakkaat toimijoina sosiaalityössä on ajankohtainen perusteos asiakkaan osallisuudesta sosiaalityössä. Sosiaalityötä toteutetaan yhä asiakaslähtöisemmin. Asiakkaalle tarjotaan mahdollisuuksia tehdä suunnitelmia paremmasta tulevaisuudesta, häntä kuunnellaan, ja annetaan tilaa myös unelmille. Asiakkaan osallisuuden ja toiveiden toteutumiseen vaikuttavat kuitenkin monet asiat kuten palveluverkoston rakentuminen, poliittiset päätökset ja budjetointi sekä tarjolla olevat mahdollisuudet, kuten asuntojen rajallinen tarjonta.

Teos avaa alan käsitteistöä ja teoriaa käytännönläheisesti. Artikkelit luovat rajattuja ja konkreettisia katsauksia erilaisiin sosiaalityön asiakasryhmiin, kuten kehitysvammaisiin, mielenterveyskuntoutujiin ja muistisairautta sairastaviin vanhuksiin. Asiakkaiden osallisuutta havainnollistavat erilaiset haastatteluaineistot, joissa kuuluu myös nuorten aikuisten, lastensuojelulasten vanhempien, päihdekuntoutujien ja väkivallan uhrien ääni. Lisäksi artikkeleissa avautuu se, millaisia toimijuuden tiloja työntekijät asiakkaille antavat. Siten kirja soveltuu hyvin myös akateemisen toimintaympäristön ulkopuolelle, ja antaa näkökulmia sekä pohdittavaa niin opiskelijoille, ammattilaisille, kehittäjille kuin päätöksentekijöille.


Katso myös näitä tuotteita