Antti Eskola — Intellektuellin muotokuva

Alasuutari, Pertti; Alestalo, Matti; Melin, Harri; Ylijoki, Oili-Helena
Nimeke: Antti Eskola — Intellektuellin muotokuva
Tekijät: Alasuutari, Pertti (Toimittaja)
Alestalo, Matti (Toimittaja)
Melin, Harri (Toimittaja)
Ylijoki, Oili-Helena (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687485
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 124
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalipsykologia
Sosiologia
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntatieteilijät, professorit, sosiaalitutkimus, yhteiskunnalliset vaikuttajat, sosiaalipsykologit, sosiologit, sosiologia, sosiaalipsykologia, yhteiskuntatieteet
Avainsanat: sosiaalipsykologia, sosiaalipsykologit, sosiologia, tutkimusmenetelmät, yhteiskuntakritiikki, yhteiskuntatieteet, yhteiskuntatieteilijät, yliopisto
Antti Eskolaa (1934-2018) voidaan pitää yhtenä modernin suomalaisen sosiologian ja sosiaalipsykologian perustajista. Hän oli myös aktiivisesti yhteiskunnallisesti osallistuva yhteiskuntatieteilijä. Eskola kuului sosiologisukupolveen, joka teksteillään ja opetustyöllään vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan. Hän oli myös tottunut saamaan lukijoita ja puhuttelemaan suurta yleisöä yhteiskuntatieteellisillä keskustelukirjoillaan ja luennoillaan yliopistossa ja sen ulkopuolella.

Eskola vaikutti puheenvuoroillaan julkiseen keskusteluun ja herätti tunteita. Hänen esittämiään käsityskantoja ei voinut jättää huomiotta eikä niitä myöskään jätetty. Eskolan tutkimusmenetelmäkirjoja luettiin 1960- ja 1970-luvulla ahkerasti yliopistojen oppikirjoina ja hänen keskustelukirjansa kipusivat myydyimpien joulukirjojen joukkoon.

Eskola valitsi elämäntehtäväkseen lukemisen, ajattelemisen ja kirjoittamisen, ja halusi ”kirjoittaessaan nauraa, itkeä ja murista”. Tämä kirja esittelee laajasti Antti Eskolan vaikutusta akateemiseen ja yhteiskunnalliseen maailmaan.


Katso myös näitä tuotteita