Ambomaamme — suomalaisen lähetyskirjallisuuden me ja muut

Löytty, Olli
Nimeke: Ambomaamme — suomalaisen lähetyskirjallisuuden me ja muut
Tekijät: Löytty, Olli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9517681860
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2006
Kieli: suomi
Sivumäärä: 302
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kirjastoluokka: K86 KIRJALLISUUSTIEDE
Ambomaalla on aivan erityinen paikka suomalaisten mielissä. Pohjoisessa Namibiassa sijaitsevan alueen vaiheita on Suomessa seurattu siitä lähtien, kun suomalaiset aloittivat siellä lähetystyön vuonna 1870.

Olli Löytty tarkastelee suomalaisen lähetyskirjallisuuden kuvauksia Ambomaasta ja siellä asuvista ihmisistä. Vaikka Suomen ja Ambomaan välinen kanssakäyminen ei enää ole näkyvä osa suomalaista itseymmärrystä ja vieraita kulttuureita koskevaa mielikuvien rakentumista, kertoo se silti jotain yleisempää suomalaisesta mentaalisesta maantieteestä. Ambomaan historiallisesta ja symbolisesta merkityksestä johtuen kirjalla on tärkeää sanottavaa myös useilla eri tieteenaloilla käytävään keskusteluun kulttuurien kohtaamisista ja monikulttuurisuudesta Suomessa.

Ambomaamme kertoo myös suomalaisuudesta. Ambomaalla harjoitetussa lähetystyössä näkyvät ne arvot, joita suomalaisessa evankelis-luterilaisuudessa on pidetty tärkeinä. Jumalat ovat saarnaajiensa näköisiä, ja Ambomaalla saarnatulla kristinuskon Jumalalla on aina ollut suomalaiset piirteensä.

Olli Löytty on toiminut tutkijana Tampereen ja Turun yliopistoissa. Hän on Kulttuurintutkimus-lehden päätoimittaja.


Katso myös näitä tuotteita