Aikuiset maahanmuuttajat arjen vuorovaikutustilanteissa — Suomen kielen oppimisen mahdollisuudet ja mahdottomuudet

Lilja, Niina; Eilola, Laura; Jokipohja, Anna-Kaisa; Tapaninen, Terhi
Nimeke: Aikuiset maahanmuuttajat arjen vuorovaikutustilanteissa — Suomen kielen oppimisen mahdollisuudet ja mahdottomuudet
Tekijät: Lilja, Niina (Toimittaja)
Eilola, Laura (Kirjoittaja)
Jokipohja, Anna-Kaisa (Kirjoittaja)
Tapaninen, Terhi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689311
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 31.3.2022 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 31.3.2022
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 300
Tuoteryhmät: Kasvatus
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Yhteiskunta
Kevään 2022 kirjat
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
Maahanmuuttajaväestön kotoutumiseen liittyvien kielikysymysten yhteiskunnallinen merkitys on suuri. Tämä artikkelikokoelma tarkastelee kotoutumista yksilön näkökulmasta arjen kohtaamisina ja vuorovaikutustilanteina.

Vuorovaikutusta analysoidaan kirjassa toimintana, jossa korostuu kielen lisäksi toiminnan kehollisuus ja tilanteiden materiaalisuus. Tarkastelun kohteena ovat aikaisemmin vähän huomiota saaneet kieliluokkien ulkopuoliset vuorovaikutustilanteet. Näytämme, miten aikuiset maahanmuuttajat käyttävät ja oppivat suomea esimerkiksi rakennusalaan painottuvassa kotoutumiskoulutuksessa, omavalmentajien vastaanotoilla ja sosiaalisessa sirkuksessa.

Kirja rakentuu arjen vuorovaikutusta muotoilemassa -tutkimusprojektissa tehtyyn tutkimukseen. Se on kirjoitettu suomi toisena kielenä -alan tutkijoille, opettajille ja opettajaopiskelijoille. Siitä hyötyvät myös muut kotoutumisen kysymysten parissa työskentelevät. Monipuolisten aineistojen ja menetelmällisen pohdinnan ansiosta kirja kiinnostanee myös keskusteluntutkijoita ja muita yhteiskuntatieteilijöitä.


Katso myös näitä tuotteita