Aikuiset maahanmuuttajat arjen vuorovaikutustilanteissa — Suomen kielen oppimisen mahdollisuudet ja mahdottomuudet

Lilja, Niina; Eilola, Laura; Jokipohja, Anna-Kaisa; Tapaninen, Terhi
Nimeke: Aikuiset maahanmuuttajat arjen vuorovaikutustilanteissa — Suomen kielen oppimisen mahdollisuudet ja mahdottomuudet
Tekijät: Lilja, Niina (Toimittaja)
Eilola, Laura (Toimittaja)
Jokipohja, Anna-Kaisa (Toimittaja)
Tapaninen, Terhi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689311
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.3.2022
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: Kasvatus
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Yhteiskunta
Vuoden 2022 kirjat
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maahanmuuttajat, aikuiset, suomen kieli, suomi toisena kielenä, kielen oppiminen, kielenkäyttö, vuorovaikutus, arki, kotoutuminen (maahanmuuttajat), kielitaito, työelämä, vapaa-aika
E-kirja, 2022
EPUB
35,90 €

Aikuisten maahanmuuttajien määrä Suomessa on lisääntynyt viime vuosina nopeasti. Uudessa kotimaassa uusi kieli tulee vastaan kaikkialla. Kotoutuminen tapahtuu arjen vuorovaikutustilanteissa.

Kirjassa kuvataan käytännön esimerkeillä, miten aikuiset maahanmuuttajat käyttävät ja oppivat suomea kokkauskursseilla, rakennusalaan painottuvassa kotoutumiskoulutuksessa, omavalmentajien vastaanotoilla, sosiaalisessa sirkuksessa sekä asiointitilanteissa torilla.
Kirjassa analysoidaan sitä, millaista on ihmisen toiminta vuorovaikutustilanteissa, joissa pyydämme, kysymme, vitsailemme tai vaikka kuvailemme. Kielen lisäksi tärkeitä vuorovaikutuksessa ovat eleet, ilmeet, liikkuminen, katse sekä materiaalit ja tilankäyttö. Kirjan tavoitteena on syventää ymmärrystä kehollisten resurssien tärkeydestä osana kaikkea vuorovaikutusta, kielenkäyttöä ja kielen oppimista.

Kirja on tarkoitettu suomi toisena kielenä -alan tutkijoille, opettajille ja opettajaopiskelijoille. Siitä hyötyvät kaikki kotoutumisen kysymysten parissa työskentelevät. Menetelmällisen pohdinnan ansiosta kirja kiinnostaa myös keskusteluntutkijoita ja yhteiskuntatieteilijöitä.


Katso myös näitä tuotteita