Media & populismi — Työkaluja kriittiseen journalismiin

Niemi, Mari K.; Houni, Topi
Nimeke: Media & populismi — Työkaluja kriittiseen journalismiin
Tekijät: Niemi, Mari K. (Toimittaja)
Houni, Topi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686303
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 359
Tuoteryhmät: Media & journalismi
Politiikka
Kirjat aiheittain
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: populismi, oikeistopuolueet, mediasuhteet, poliittinen journalismi, journalismi, media, asenteet
Avainsanat: populismi, toimittajat, media, politiikka, mediatutkimus
E-kirja, 2018
EPUB
30,16 €

Populistit osaavat vangita median huomion ja hallita vaalikampanjoiden ilmatilaa. Mitä maahanmuuttovastaisen oikeistopopulismin nousu on tarkoittanut journalistisen työn ja yhteiskunnallisen keskustelun kannalta? Kasvaakseen populistipuolueet tarvitsevat mediaa. Niiden mediasuhde kuitenkin poikkeaa perinteisestä. Räväkät avaukset, karismaattiset johtajat ja uutuudenviehätys voivat herättää toimittajissakin voimakkaita tunteita. Riskinä on, että he lipsahtavat osaksi populistien kampanjaa.

Mitä toimittajat voisivat tehdä, jotta eivät tulisi vetäneeksi populistien vaalivankkureita? Kuinka toisaalta varmistaa myös populisteille tasapuolinen kohtelu mediassa?

Tässä kirjassa kerrotaan, mitä populismi on ja kuinka se on haastanut journalismia. Ketkä saivat julkisuudessa äänen, kun Suomeen saapui ennätysmäärä turvapaikanhakijoita? Kuinka populistit hallitsevat skandaalijulkisuuttaan? Mitä toimittajat ajattelevat populisteista? Harvinaiset haastattelut valottavat myös vastamedioiden tekijöiden ajatuksia.

Teoksen teemat sitoutuvat ajatukseen, että journalistinen media voi toimia sovittelijana, jos vain pystytään rakentamaan luottamusta. Kirjoittajat ovat median, politiikan, historian ja journalismin tutkijoita.


Katso myös näitä tuotteita