Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia — Homoseksuaalisuuden rakentuminen sotien jälkeisessä Suomessa

Juvonen, Tuula
Nimeke: Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia — Homoseksuaalisuuden rakentuminen sotien jälkeisessä Suomessa
Tekijät: Juvonen, Tuula (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684910
Tuotemuoto: E-kirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.12.2021
Hinta: 17,90 € (16,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 313
Tuoteryhmät: Kulttuurintutkimus
Sosiologia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
Tuula Juvosen palkittu väitöskirja jälleen saatavana!

Suomalaisen homoseksuaalisuuden sosiaalihistoria kertoo paitsi piilossa eläneiden, salaa seurustelleiden ja huolta kantaneiden ihmisten tarinoita, myös hellästi rakastuneiden, avoimesti yhdessä asuneiden ja seksuaalisuuttaan juhlistaneiden suomalaisten naisten ja miesten tarinoita.

Sotienjälkeisessä Suomessa kansalaisia varoitettiin siitä, että vaarallinen "ruotsalaistauti" uhkasi avata vankilan portit joka miehelle. Naistenkin oli parasta unohtaa poikamaisuutensa ja siirtyä suosiolla avioliiton satamaan. Sama viesti toistui myös paikallisesti, ihmisten välisessä kanssakäymisessä, kun juorut "sellaisista" naisista ja miehistä jakoivat ihmisiä hyväksyttäviin ja paheksuttaviin. Homoseksuaalisesti tunteville ihmisille 1950-1960-luku oli siksi aikaa, jolloin omat tunteet ja teot oli syytä kätkeä visusti. Nyt he kertovat hauskoja ja koskettavia tarinoita siitä, millaisia tuohon aikaan olivat homoseksuaalisiksi uskotut henkilöt tai millaista oli tajuta omat homoseksuaaliset tunteensa - ja millaista oli silti, paheksunnasta ja ilmitulon pelosta huolimatta, elää urheasti omaa elämäänsä.

Tuula Juvonen tuo esiin rintamakertomuksista elokuviin, aviovuoteista puistoihin ja ravintoloihin sekä skandaalilehdistöstä henkilökohtaisiin haastatteluihin ulottuvassa analyysissään vaiettua ja unohdettua rakkautta.


Katso myös näitä tuotteita