Valta yliopistossa

Sipilä, Jorma
Nimeke: Valta yliopistossa
Tekijät: Sipilä, Jorma (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517682084
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 255
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K38.4 Yliopistot. Korkeakoulut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yliopistot, hallinto, valta, korkeakouluhallinto, vallankäyttö, johtaminen, korkeakoulupolitiikka
Valta on sana, joka tuo mieleen ylimielisyyden, mielivallan, lähipiirin suosimisen, etuoikeudet ja korruption. Mutta valta on myös jotain, mitä ihailemme. Olemme valmiita pitämään vallankäyttäjien valintaa kansalaisvelvollisuutena. Sitä paitsi valtaa tarvitaan yhteisen toiminnan järjestämiseen.

Valta merkitsee mahdollisuutta vaikuttaa toisten ihmisten elämään. Jorma Sipilä on tarkkaillut valtasuhteita yhteiskuntatieteilijänä ja yliopiston rehtorina. Yliopisto on itsessään hierarkkinen valtajärjestelmä, jossa yksillä on paljon oikeuksia vaikuttaa toisten elämänkulkuun. Samalla yliopisto on osa valtiokoneistoa ja sen sisäistä valtajärjestelmää. Miten valtaa käytetään muutoksen aikaansaamiseksi tai sen estämiseksi? Mitä valta tekee ihmisille, vallan käyttäjille ja sen kohteille? Miten kohteet kehittävät vastavaltaa? Punaisena lankana on kysymys, miten valtaa pitäisi käyttää, jotta suomalainen yliopisto toimisi paremmin.


Katso myös näitä tuotteita