Vaihtoehto avioliitolle — seksuaalisuudesta yhteistalouden sääntelyyn

Pylkkänen, Anu
Nimeke: Vaihtoehto avioliitolle — seksuaalisuudesta yhteistalouden sääntelyyn
Tekijät: Pylkkänen, Anu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684040
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 184
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K30.15 Perhesosiologia
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: avioliitto, avoliitto, parisuhde, perhe-elämä, sääntely, seksuaalisuus, oikeudellinen sääntely, perheoikeus, avioliitto-oikeus, avio-oikeus, sukupuoli, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, perheet, oikeushistoria, historia
Tasa-arvoinen avioliitto ja seksuaalinen yhdenvertaisuus ovat viime aikojen poliittisen keskustelun kiistanalaisimpia kysymyksiä. Avioliiton ulottaminen koskemaan kaikkia pareja on osoittautunut vaikeaksi siihen liittyvien herkkien moraalisten ja uskonnollisten tunteiden takia. Toisaalta perheitä koskevan lainsäädännön perusta on yhä avioliitto, vaikka lähes puolet suomalaislapsista syntyy nykypäivänä avioliiton ulkopuolella. Miksei perhe-elämän sääntelyä voisi siis rakentaa aivan uudelta pohjalta, niin että se turvaisi kaikkien aseman eikä lisäisi syrjintää ja vastakkainasetteluja?

Anu Pylkkänen tekee kirjassaan syväluotauksen avioliiton sääntelyn pitkään, erilaisten valtakamppailujen sävyttämään historiaan ja kertoo, miten ja miksi parisuhteita on aina säännelty eriarvoisesti. Pylkkänen pohtii kriittisesti läheissuhteiden kontrolloinnin vaihtoehtoja ja esittää lopuksi kannanottona oman ratkaisumallinsa 2010-luvun olosuhteisiin. Sen perustana on yhteistalous, ei seksuaalisuus tai parisuhde.

Pylkkäsen pamfletti on ajatuksia herättävä puheenvuoro yhdenvertaisuuden ja kaikenlaisten perheiden puolesta. Anu Pylkkänen on Uumajan yliopiston oikeustieteen professori, joka on usean vuosikymmenen ajan tutkinut avioliiton historiaa sekä oikeuden, sukupuolen ja seksuaalisuuden suhdetta.


Katso myös näitä tuotteita