Työ, työvoima & politiikka

Koistinen, Pertti
Nimeke: Työ, työvoima & politiikka
Tekijät: Koistinen, Pertti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684149
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 442
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Kirjastoluokka: K36.131 Työvoimapolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työvoima, työpolitiikka, työvoimapolitiikka, työmarkkinapolitiikka, työllisyys, työmarkkinat, työvoiman kysyntä, työvoiman tarjonta, työttömyys, tulonjako, työsuojelu, työntekijät, sosiaaliset oikeudet, työ
E-kirja, 2014
EPUB
29,90 €

Työelämän muutosten tahti on tihentynyt ja niiden mittasuhteet ovat kasvaneet paikallisista ja kansallisista muutoksista kansainvälisiksi ja koko globaalia taloutta koskeviksi ilmiöiksi. Tämä asettaa yhä suurempia vaatimuksia työntekijöiden, asiantuntijoiden ja poliittisten päätöksentekijöiden tiedoille ja taidoille tunnistaa työelämän muutosten takana olevat syy- ja seuraussuhteet sekä yhteiskunnallisen ohjauksen mahdollisuudet. Tiedon tarve on kasvanut, mutta Suomessa ei ole ollut ajan tasalla olevaa kokonaisanalyysiä ja oppikirjaa työpolitiikan perusteista.

"Työ, työvoima & politiikka" on uusi perusteos, joka soveltuu ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kurssikirjaksi sekä täydennyskoulutukseen ja asiantuntijakäyttöön. Kirjassa määritellään keskeiset työpolitiikan käsitteet ja teoriat. Työllisyyttä, työttömyyttä ja työelämän muutoksia arvioidaan osana talouden, väestö- ja työvoimarakenteiden, instituutioiden ja taloudellisten riskien kehitystä. Teos avaa uusia näkökulmia myös ansiotyön ehtojen, kuten työaikojen, sopimusten, palkitsevuuden ja hyvinvointivaikutusten, kehitykseen ja yksilöiden työurat nähdään ansiotyön, hoivan ja vapaaehtoistyön yhdistelminä. Näin perustein työpolitiikka on uusien haasteiden edessä nyt, kun taloudelliset organisaatiot ja riskit globalisoituvat ja kun työvoima liikkuu yli valtioiden rajojen. Kirja on uuden sukupolven oppikirja, sillä siinä yhdistyvät perinteinen ja digitaalisen kirja sekä virtuaaliyliopiskelun mahdollisuudet. Kirjan tueksi kehitetään hakemistoja ja muita tarpeelliseksi koettuja tukiaineistoja.


Katso myös näitä tuotteita