Totuudenjälkeinen talouspolitiikka — Thatcherista Trumpiin

Lindholm, Christer
Nimeke: Totuudenjälkeinen talouspolitiikka — Thatcherista Trumpiin
Tekijät: Lindholm, Christer (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687386
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 165
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: talouspolitiikka, uusliberalismi, markkinatalous, veropolitiikka, työllisyyspolitiikka, valtiontalous, nationalismi, protektionismi, globalisaatio, kansainvälinen talous, talousjärjestelmät, uudistukset, länsimaat
E-kirja, 2019
EPUB
19,90 €

Totuudenjälkeinen politiikka ei ole mikään uusi ilmiö. Tosiasiassa talouspolitiikassa siirtyminen totuudenjälkeiseen aikakauteen alkoi jo 40 vuotta sitten, kun Margaret Thatcher nousi Britannian pääministeriksi ja alkoi toteuttaa markkinafundamentalistista talouspolitiikkaa.

Kirja kertoo markkinafundamentalismin kasvutarinan. Tarina on monta kertaa kuultu, mutta ei kertaakaan täysin ymmärretty. Markkinafundamentalismin myötä kansallismieliselle populismille on nyt avautunut tilaa niin Britanniassa kuin muuallakin länsimaissa. Näiden seurauksena usko demokraattiseen päätöksentekoon on heikentynyt ja taloudellinen eriarvoisuus lisääntynyt.
Monet totuudenjälkeisen talouspolitiikan uhrit antavat äänensä kansallismieliselle populismille. Vielä peli ei kuitenkaan ole menetetty. Kirja tarjoaa joukon ehdotuksia nykyisen - ylikansallisen talouselämän ehdoilla rakennetun - talousjärjestelmän uudistamiseksi. Vain siten voimme vähentää sitä oikeutettua tyytymättömyyttä, josta tämän päivän nationalismi saa elinvoimansa.


Katso myös näitä tuotteita