Tiedon sosiaalihistoria Gutenbergistä Diderot'hon

Burke, Peter
Nimeke: Tiedon sosiaalihistoria Gutenbergistä Diderot'hon
Alkuteos: A Social history Of Knowledge: From Gutenberg To Diderot
Tekijät: Burke, Peter (Kirjoittaja)
Henttonen, Tatu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523970366
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.10.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Alkuteos: A Social history Of Knowledge: From Gutenberg To Diderot
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Filosofia
Historia
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieto, tiedonsosiologia, sosiaalihistoria, tiede, informaatio, tieteen edistyminen, tieteenhistoria, oppihistoria, historia
E-kirja, 2023
EPUB
32,90 €

Kirjapainotaidon keksiminen ja Euroopan ulkopuolisen maailman löytäminen johtivat tiedon räjähdysmäiseen kasvuun. Jo 1600-luvulla aikana keskusteltiin kiivaasti tiedon luotettavuuden ongelmasta.

Tiedon sosiaalihistoria tarkastelee tiedon maantiedettä, antropologiaa, politiikkaa ja taloutta. Kulttuurihistorioitsija Peter Burke nostaa esille kaupunkien, akatemioiden, valtioiden ja markkinoiden roolin tiedon keräämisessä, luokittelussa, levittämisessä ja joskus myös salaamisessa. Hän arvioi myös älymystöä sosiaalisena ryhmänä ja sosiaalisia instituutioita, yliopistoja ja akatemioita, jotka edistivät tai estivät älyllistä innovointia.

Kirja tarkastelee yhteiskunnallis-kulttuurisen tai sosiokulttuurisen lähestymistavan avulla tiedon organisoinnin muutoksia, jotka sijoittuvat Euroopassa ajallisesti kirjapainon keksimisestä ranskalaisen Encyclopédien julkaisemiseen. Burke tarkastelee tietoa lukijan, kuuntelijan, katsojan tai kuluttajan näkökulmasta ja tuo esille teoreettisen ja käytännöllisen, korkean ja matalan, eurooppalaisen ja ei-eurooppalaisen tietämisen eroja.

Tiedon sosiaalihistoria Gutenbergistä Diderot'hon on matka painetun tiedon sosiokulttuuriseen historiaan, tieteenhistoriaan, maantieteeeseen, sosiologiaan ja antropologiaan tiedon räjähdysmäisen leviämisen ensimmäisellä aikakaudella.

Peter Burke on kulttuurihistorian professori Cambridgen yliopistossa ja Emmanuel Collegen jäsen Cambridgessa.


Katso myös näitä tuotteita