Tankasta mangaan — Miten suomentaa japanin kieltä ja kulttuuria

Länsisalmi, Riikka
Nimeke: Tankasta mangaan — Miten suomentaa japanin kieltä ja kulttuuria
Tekijät: Länsisalmi, Riikka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517689731
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.6.2022
Hinta: 35,90 € (32,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 342
Tuoteryhmät: Kulttuurintutkimus
Tietokirjat
Vuoden 2022 kirjat
Kirjastoluokka: 89.95 Japanin kieli. Korean kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kielitiede, kääntäminen, kääntäjät, suomen kieli, japanin kieli, kirjoitusjärjestelmät, japaninkielinen kirjallisuus, esittäminen, representaatio, kulttuuri, kulttuurihistoria, tulkkaus, tulkit, ammatti-identiteetti
Japanin kääntäminen on eräänlaista salapoliisityötä: kääntäjän on omaksuttava uudenlainen kirjoitusjärjestelmä sekä sen mukanaan tuomat omakieliset ilmaisutavat.

Kieliopin konventioiden lisäksi haasteita tuottaa japanin monitulkintaisuus. Käännöstyössä kielen taju on avainasemassa, mutta yhtä tärkeää on myös sosiokulttuurinen ymmärrys.
"Tankasta mangaan" valottaa japanin kääntämisen ja tulkkauksen erityispiirteitä monipuolisesti ja useasta eri näkökulmasta. Teoksen artikkeleissa tarkastellaan japanin kirjoitusjärjestelmää, japanin kielen tyylillisiä piirteitä, japanista suomennettua kirjallisuutta sekä esitellään eri tekstilajien suomentamista asiateksteistä mangaan. Samalla teos luo katsauksen kielityöläisten arkeen ja japanin kääntäjien urapolkuihin.
Teos sopii sekä alan opiskelijoille että kaikille kielestä, kirjallisuudesta ja kulttuurista kiinnostuneille. Vaikka huomio on kieliparissa japani-suomi, monet kirjan havainnot kääntämisestä ja tulkkauksesta ovat yleispäteviä.
Kirjoittajat: Kristiina Drews, Riikka Länsisalmi, Kai Nieminen, Markus Juslin, Raisa Porrasmaa, Mayu Saaritsa, Antti Valkama, Joonas Kirsi, Matti Huotari, Saana Kaurala, Pirjo-Riitta Kuusikko, Pauliina Vuorinen, Ritva Larva, Merja Karppinen, Hiroko Suenobu, Miika Pölkki.


Katso myös näitä tuotteita