Salaliittoteorioiden politiikat — Yhteiskuntatieteellisiä näkökulmia

Hyvönen, Ari-Elmeri; Pyrhönen, Niko
Nimeke: Salaliittoteorioiden politiikat — Yhteiskuntatieteellisiä näkökulmia
Tekijät: Hyvönen, Ari-Elmeri (Toimittaja)
Pyrhönen, Niko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970298
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 15.6.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 15.6.2023
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 377
Tuoteryhmät: Kevään 2023 kirjat
Politiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
Uhkakuvat salaliittoteorioiden roolista demokraattisten instituutioiden ja puolueettoman tiedonvälityksen eroosion kiihdyttäjänä ovat syventyneet ja laajentuneet merkittävästi 2000-luvulla. Ufoyhteisöjen kaltaisena kuriositeettina aiemmin nähdyistä salaliittoteorioista on tullut näkyvä osa politiikkaa ja julkista keskustelua niin Suomessa kuin maailmallakin.

Sellaisetkin salaliittoväitteet, jotka eivät suoranaisesti käsittele näkyviä poliittisia toimijoita, kuten lääketieteeseen tai ruuantuotantoon liittyvät salaliittoteoriat, viittaavat yleensä tavalla tai toisella vallankäyttöön ja piilotettuihin valtasuhteisiin.

Käsillä oleva kirja kysyy, millaista poliittista kulttuuria salaliittoteorioiden rooli julkisessa keskustelussa edistää. Onko viime vuosien salaliittoteoretisoinnissa jotain uutta? Millä tavalla kysymykset vastuusta kytkeytyvät salaliittoteoretisointiin? Millä tavoin salaliittoteoriat auttavat ymmärtämään demokraattisen politiikan suhdetta totuuteen ja tietoon?

Tämä teos tarjoaa lukijalleen monenlaisia välineitä hahmottaa salaliittoteorioiden suhdetta poliittiseen päätöksentekoon ja demokraattiseen kansalaiskeskusteluun - erityisesti koskien salaliittoteorioiden asemaa uudessa mediatilassa, jossa erilaisten sisältötyyppien rajat ovat auttamatta hämärtyneet. Kirjan kirjoittajat lähestyvät aihepiiriä moninaisista yhteiskuntatieteelliseen ja humanistiseen tutkimukseen perustuvista näkökulmista, muodostaen yhdessä kattavan läpileikkauksen salaliittoväitteiden ja politiikan suhteesta.


Katso myös näitä tuotteita