Populaarimusiikin tutkimus

Aho, Marko; Kärjä, Antti-Ville
Nimeke: Populaarimusiikin tutkimus
Tekijät: Aho, Marko (Toimittaja)
Kärjä, Antti-Ville (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517682169
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Kirjastoluokka: K78.18 Populaarimusiikin tutkimus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: populaarikulttuuri, tanssi, yleisö, ihailijat, reseptio, musiikki, tuotanto, musiikkiteollisuus, mediakulttuuri, rocklyriikka, lyriikka, tekstit, musiikkianalyysi, populaarimusiikki, musiikintutkimus
Populaarimusiikki on näkyvä ja kuuluva osa nykyisiä länsimaisia mediayhteiskuntia. Sitä kohtaan osoitettu kiinnostus on kymmenen viime vuoden aikana kasvanut merkittävästi myös koulutuksessa. Aihetta koskevia akateemisia opinnäytteitä ja muita kirjoituksia on ilmestynyt Suomessakin jo useita. Tämä kirja tarjoaa kaivatun suomenkielisen yleisesityksen populaarimusiikin tutkimuksen eri osa-alueista ja lähestymistavoista. Kirjan antaa lukijalle mahdollisuuden perehdyttää itsensä niin populaarimusiikin tutkimuksen oppihistoriaan kuin menetelmiinkin.

Kokoelman kirjoittajat ovat alan nuoria tutkijoita, joiden artikkelit kiinnittyvät viimeaikaiseen populaarimusiikkia koskevaan keskusteluun tuoreista lähtökohdista. Kirjoittajat edustavat musiikintutkimusta, kulttuurintutkimusta, kirjallisuudentutkimusta ja kulttuurihistoriaa. Kirjoituksissa syvennytään populaarimusiikin metodisiin lähtökohtiin sekä kirjoittajien omien erikoisalojen tutkimusperinteisiin ja avainkirjallisuuteen. Kunkin osa-alueen keskeisiä metodeja havainnollistetaan tapaustutkimusten avulla. Kirja on suunnattu eri koulutusasteiden opiskelijoille, mutta se avautuu kaikille, joita kiinnostaa populaarimusiikki ja sen tutkimus.


Katso myös näitä tuotteita