Ostettua aikaa — Demokraattisen kapitalismin lykätty kriisi

Streeck, Wolfgang
Nimeke: Ostettua aikaa — Demokraattisen kapitalismin lykätty kriisi
Tekijät: Streeck, Wolfgang (Kirjoittaja)
Kukkonen, Mari (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517684453
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 254
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: markkinatalous, demokratia, legitimiteetti, talouspolitiikka, kapitalismi, uusliberalismi, taloudelliset kriisit, finanssikriisit, velkakriisit, Euroopan integraatio, yhteiskuntakehitys
Onko kapitalismin ja demokratian aika erota?

Maailmantaloutta ja politiikkaa ravisteleva kriisi ei näytä hellittävän, ja se herättää yhä kasvavaa neuvottomuutta. Reseptejä jaellaan ilman tietoa taudin luonteesta. Wolfgang Streeck jäljittää kriisin syitä tarkastelemalla sodanjälkeisen kapitalismin kehitystä ja muutoksia. Hän asettaa kriisin 1970-luvulta alkaneeseen yhteiskunnan ja talouden uusliberaalistumisen jatkumoon.

Runsasta tilastoaineistoa yhteen vetävän kirjan keskiössä on kapitalismin ja demokratian välinen kasvanut jännite. Streeckin mukaan valtiot ja hallitukset ovat 1970-luvulta lähtien ”ostaneet aikaa” inflaation, halvan lainarahan ja julkisen velan avulla. Nyt tuo tie on kuljettu loppuun: demokraattinen kapitalismi on umpikujassa, josta ei ole helppoa ulospääsyä.

Professori Wolfgang Streeck johtaa arvostetun saksalaisen Max Planck -instituutin yhteiskuntatutkimusta Kölnissä. Teos perustuu Streeckin Frankfurtissa pitämiin Adorno-luentoihin.


Katso myös näitä tuotteita