Naistutkimuksen alkuja — Muistikuvia akateemiselta kentältä

Lempiäinen, Kirsti; Rantalaiho, Liisa
Nimeke: Naistutkimuksen alkuja — Muistikuvia akateemiselta kentältä
Tekijät: Lempiäinen, Kirsti (Kirjoittaja)
Rantalaiho, Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523970342
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 24.10.2023
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Syksyn 2023 kirjat
Historia
Sukupuolentutkimus
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: naistutkimus, historia, oppiaineet, tieteenalat, institutionaalistuminen, feministinen tutkimus, sukupuolentutkimus, feminismi, yliopistot
E-kirja, 2023
EPUB
29,00 €

Mistä naistutkimus Suomessa lähti liikkeelle? Miten toimittiin, mistä saatiin tukea ja millaista vastustusta kohdattiin? Miten naistutkimuksesta tuli yliopistollinen oppiaine?

Naistutkimuksen alkuja -teoksessa tarkastellaan sukupuolentutkimuksen edeltäjän, naistutkimuksen oppiaineen syntyä Suomessa. Kirjassa opiskelijat, tutkijat, opettajat ja opetusalasta vastaavat muistelevat oppiaineen moninaisia alkuja ja osin ristiriitaistakin kehitystä. Muisteluissa on tilaa erilaisille näkökulmille ja äänille. Naistutkimus on moninaisen yhteistyön ja lukemattomien talkootyötuntien lisäksi otollisen yhteiskunnallisen tilanteen ja sattumien tulosta.

Kirjoittajat lähestyvät aihetta erityisesti yhteiskuntatutkimuksen näkökulmasta. Kirja on tärkeä lisä suomalaisen sukupuolentutkimuksen historiankirjoitukseen, ja teoksella on paljon annettavaa myös muille ihmistieteille, erityisesti niiden kehityksestä ja tieteenhistoriasta kiinnostuneille. Se osallistuu myös keskusteluun menneisyyden rakentumisesta nykypäivässä ja menneisyydelle annetuista merkityksistä.


Katso myös näitä tuotteita