Miestutkimuksen metodologiaa

Aho ,Timo; Nieminen, Jiri; Salo, Arttu
Nimeke: Miestutkimuksen metodologiaa
Tekijät: Aho ,Timo (Toimittaja)
Nieminen, Jiri (Toimittaja)
Salo, Arttu (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688437
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 268
Tuoteryhmät: Sukupuolentutkimus
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 32.3 Sukupuolten ja seksuaalisten ryhmien asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tutkimusmenetelmät, miestutkimus, poikatutkimus, sukupuolentutkimus, metodologia, tiedontuotanto, interaktiivisuus, haastattelut, etnografia, tutkimusaineisto, tuottaminen, miehet, pojat (ikäryhmät), aineistot, media
E-kirja, 2021
EPUB
42,00 €

Miestutkimuksen metodologiaa on ensimmäinen suomenkielinen miestutkimuksen menetelmiä ja metodologioita esittelevä teos. Siinä tarkastellaan miehiä, poikia ja mieheyttä koskevaa tiedontuotantoa sekä miesten tutkimisessa hyödynnettyjen käsitteiden, teorioiden ja metodien suhdetta. Teoksen kirjoittajina on tutkijoita niin yhteiskunta- kuin kasvatustieteistä sekä humanistisilta aloilta. He esittelevät miehiin ja poikiin eri tavoin liittyviä tutkimuksiaan ja kertovat kuinka ovat ratkaisseet tutkimustyössä kohtaamiaan metodologisia ongelmia.

Kirjassa pohditaan esimerkiksi sitä, minkälaisia haasteita liittyy sensitiivisiä aiheita käsitteleviin haastatteluihin tai miesvaltaisissa (työ)yhteisöissä tehtyyn etnografiseen kenttätyöhön? Millaista tietoa erilaisilla haastattelumenetelmillä voidaan tavoittaa rodullistetun mieheyden toimijuudesta? Kuinka visuaaliset ja taidelähtöiset tutkimusmenetelmät mahdollistavat miehille ja pojille vaikeasti käsitteellistettävien asioiden ilmaisun? Entä miten tutkia kriittisesti manosfääriä, politiikan miehisyyttä ja punk -yhtye Rytmihäiriön alkoholinhuuruisia sanoituksia.

Kirjan tarkoituksena on tarjota virikkeitä ja näkökulmia erityisesti miehiä ja poikia käsittelevän sukupuolitietoisen tutkimuksen tekemiseen sekä haastaa tutkija pohtimaan tutkimusprosessissa tekemiään valintoja ja omia lähtöoletuksia. Miestutkimuksen metodologiaa soveltuu laadullisten tutkimusmenetelmien oppikirjaksi niin ammattikorkeakouluihin kuin yliopistoihin sekä hakuteokseksi tutkijoille.


Katso myös näitä tuotteita