Lapsuuden muuttuvat tilat

Strandell, Harriet; Haikkola, Lotta; Kullman, Kim
Nimeke: Lapsuuden muuttuvat tilat
Tekijät: Strandell, Harriet (Toimittaja)
Haikkola, Lotta (Toimittaja)
Kullman, Kim (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517683890
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kasvatus
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K32.4 Ikäryhmien asema yhteiskunnassa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lapsuus, tila, paikka, elinympäristö, sosiaalinen ympäristö, fyysinen ympäristö, muutos, leikkipuistot, iltapäivätoiminta, päiväkodit, kaupunkitila, turvallisuus, mediakulttuuri, matkaviestimet, virtuaalitodellisuus, maahanmuuttajat, maahanmuuttajatausta, lapset (ikäryhmät), nuoret
Aikuiset kuvittelevat usein tietävänsä, mikä ja millainen on lapselle "oikea" paikka, olkoon kyse sitten kodista, päiväkodista tai koulusta. Harvoin huomaamme, miten lapset omalla toiminnallaan muovaavat ja kyseenalaistavat erilaisia arkisia paikkoja. Kadut, rakennukset ja virtuaaliset ympäristöt eivät ole vain ulkoinen kehys lasten päivittäisille kokemuksille ja kanssakäymiselle, vaan myös jatkuvan määrittelyn, muokkaamisen ja kiistelyn kohde. Lasten ja tilan välisen muuttuvan suhteen tarkastelu kertoo meille jotain keskeistä paitsi nykylapsuudesta myös yhteiskunnan ja kulttuurin tilallisesta luonteesta.

Kirja avaa suomalaiselle lukijakunnalle uuden näkökulman lapsuuden ja tilan väliseen suhteeseen. Se esittelee lapsuuden ja tilan tutkimuksen keskeisiä välineitä ja viimeaikaisia löydöksiä lasten ja nuorten eri elämänalueilta. Artikkeleissa pohditaan lasten median käytön sosiaalisia merkityksiä, osallistumista ja poliittisuutta sekä liikkumisen kokemuksia ja niissä syntyviä suhteita maailmaan. Artikkelit kuljettavat lukijaa päiväkodeista ja iltapäivätoiminnasta kaupunkiympäristön kautta tietokonepeleihin ja aina kansallisvaltion rajat ylittävään transnationaaliseen tilaan asti. Artikkeleita yhdistää käsitys tilasta toiminnassa muovautuvana ilmiönä, joka saa usein yllätyksellisiä piirteitä arjen tilanteesta toiseen.

"Lapsuuden muuttuvat tilat" on monitieteinen teos, jonka kirjoittajat ammentavat sosiologiasta, antropologiasta, maantieteestä, viestinnästä, taiteentutkimuksesta ja kasvatustieteestä. Se soveltuu kaikille lapsuuden ja tilallisuuden monitieteisestä tutkimuksesta kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita