Kulttuuri, paikka ja muuttoliike

Malkki, Liisa; Huttunen, Laura
Nimeke: Kulttuuri, paikka ja muuttoliike
Tekijät: Malkki, Liisa (Kirjoittaja)
Huttunen, Laura (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517683753
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 283
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Kirjastoluokka: K49 KANSATIEDE. KULTTUURIANTROPOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuuri, identiteetti, paikka, kulttuuri-identiteetti, transnationaalisuus, kansainvälinen liikkuvuus, kansainvälisyys, muuttoliike, maahanmuutto, pakolaiset, pakolaisuus, diskurssi, monikulttuurisuus, antropologia, etnografia
Miten kulttuurin, identiteetin ja paikan väliset kytkökset tulisi ymmärtää nykyisessä ihmisten liikkuvuuden maailmassa? Mikä tekee pakolaisesta pakolaisen, onko olemassa universaali pakolaisen tyyppi? Mikä merkitys erilaisilla hallinnon käytännöillä on pakolaisuuden muotoutumisessa? Miten pakolaisuutta tulisi tutkia, käsitteellistää ja suhteuttaa muuhun kansainväliseen liikkuvuuteen?

Liisa Malkki on maailmalla laajalti tunnettu ja siteerattu tutkija ja kirjoittaja, joka on käsitellyt erityisesti pakolaisuuteen ja ihmisten ylirajaiseen liikkuvuuteen liittyviä teemoja. Hänen tapansa lähestyä näitä kysymyksiä ammentaa antropologisesta tutkimusperinteestä sekä hänen omasta, perusteellisesta kenttätyöstään Tansaniassa burundilaisten pakolaisten keskuudessa. Malkki analysoi sekä akateemisen tutkimuksen tapaa rakentaa tutkimusta ja määritellä kohteitaan että populaareja tapoja puhua pakolaisuudesta. Hän tarkastelee kriittisesti myös hallinnon ja humanitaaristen projektien tapoja määritellä, kuulla ja kohdata "kohteitaan". Teos osallistuu ajankohtaiseen keskusteluun maahanmuutosta, liikkuvuudesta ja monikulttuurisuudesta sekä kyseenalaistaa vakiintuneita tapojamme ajatella paikan, kulttuurin ja kuulumisen kytköksiä.


Katso myös näitä tuotteita