Kieli, koulutus, politiikka — Monipaikkaisia käytänteitä ja tulkintoja

Saarinen, Taina; Nuolijärvi, Pirkko; Pöyhönen, Sari; Kangasvieri, Teija
Nimeke: Kieli, koulutus, politiikka — Monipaikkaisia käytänteitä ja tulkintoja
Tekijät: Saarinen, Taina (Toimittaja)
Nuolijärvi, Pirkko (Toimittaja)
Pöyhönen, Sari (Toimittaja)
Kangasvieri, Teija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687928
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.5.2020
Hinta: 32,90 € (29,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kasvatus
Kirjastoluokka: 87 KIELITIEDE
Avainsanat: kielipolitiikka, koulutus, kielikoulutus, maahanmuuttajatyö
Pehmeäkantinen kirja, 2019

42,00 €

Kieli, koulutus, politiikka - Monipaikkaisia käytänteitä ja tulkintoja on kattava yleisesitys suomalaisesta kielipolitiikasta ja sen kytköksistä kielikoulutukseen. Teos tuo näkyviin kielen ja sen käytön muodollisen sääntelyn, mutta kuvaa lisäksi muita vaikuttamisen monitasoisia ja epävirallisia muotoja.

Kieli on keskellä yhteiskunnallista toimintaa. Kielitaito on puolestaan portinvartija yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja jäsenyyksiin erilaisissa yhteisöissä. Kielestä ja kielellä tehdään päätöksiä, joilla on vaikutuksia yksilöiden koulutus- ja työpolkuihin.

Kirjassa tarkastellaan kokonaisvaltaisesti kielipolitiikkaa ja kielikoulutuspolitiikkaa. Nyky-yhteiskunnassa politiikka näyttäytyy monipaikkaisena intressien ja kamppailujen kenttänä, jolloin politiikan keskiötä ei tunnisteta kenenkään omaksi.

Viime vuosien maahanmuuttokehitys on tehnyt kielikoulutuksesta poliittisesti, pedagogisesti ja taloudellisesti ajankohtaista. Väittelyt valtiollisesta kaksikielisyydestä taas ovat tuttuja ilmiöitä niin kielipolitiikan kuin kielikoulutuspolitiikan näkökulmasta. Vaikka suomalaisessa kielipolitiikassa ja kielikoulutuspolitiikassa on omat kansalliset sävynsä, siihen vaikuttavat myös ylikansalliset toimijat ja globaali muuttoliike. Tässä kirjassa kansalliset teemat kytketään kansainväliseen tutkimukseen.

Teos sopii käsikirjaksi kaikille niille, jotka tarvitsevat vankkaa tutkimustietoa kielipolitiikan ja kielikoulutuspolitiikan moninaisuudesta ja merkityksestä niin yksilöille kuin yhteiskunnalle. Yleistajuinen uutta tutkimusta esittelevä kirja on tarkoitettu yliopisto-opiskelijoille, tutkijoille ja kaikille kielestä ja kielikoulutuksesta kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita