Keisarin holokausti — Saksan unohdettu kansanmurha ja natsismin siirtomaajuuret

Erichsen, Casper; Olusoga, David
Nimeke: Keisarin holokausti — Saksan unohdettu kansanmurha ja natsismin siirtomaajuuret
Tekijät: Erichsen, Casper (Kirjoittaja)
Olusoga, David (Kirjoittaja)
Rönkkö, Mika (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523971783
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 31.8.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 31.8.2024
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 420
Tuoteryhmät: Syksyn 2024 kirjat
Kirjastoluokka: 94.1 Saksan historia
Saksan keisarikunnan lippu nostettiin 12. toukokuuta 1883 Lounais-Afrikan rannikolla nykyisessä Namibiassa. Tästä alkoi saksalainen painajainen Afrikassa. Siirtomaavoimat aloittivat armottomat rangaistushyökkäykset, jotka muuttuivat avoimeksi hävityssodaksi. Tuhansia alkuperäiskansoihin kuuluneita tapettiin tai ajettiin autiomaahan kuolemaan.

Vuoteen 1905 mennessä eloonjääneet internoitiin keskitysleireille, joissa heitä näännytettiin järjestelmällisesti nälkään ja annettiin kuolla. Vuosia myöhemmin samat ihmiset ja ideat - jotka johtivat Saksan Lounais-Afrikan etnistä puhdistusta - olivat perustamassa natsipuoluetta.

Hererojen ja nama-heimojen kansanmurha salattiin tarkoituksella lähes vuosisadan ajan. Nyt kun uhrien hautoja paljastetaan, herää kysymys, oliko natsismi pelkkä poikkeus Euroopan historiassa.

Kirja kertoo intohimoisesti järkyttävän tarinan ja tarkastelee yhtä 1900-luvun hirveimmistä tapahtumista uudesta näkökulmasta. Se on tarina, joka on pakko kertoa.

David Olusoga on brittiläis-nigerialainen historioitsija, kirjailija, ja elokuvantekijä. Hän on Manchesterin yliopiston julkisen historian professori. Casper Wulff Erichsen on Namibiassa pitkään työskennellyt historioitsija.


Katso myös näitä tuotteita