Journalismin sukupuoli

Ruoho, Iiris; Torkkola, Sinikka
Nimeke: Journalismin sukupuoli
Tekijät: Ruoho, Iiris (Kirjoittaja)
Torkkola, Sinikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517683050
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ammatti-identiteetti, urakehitys, työnjako, työnkuva, journalismi, sukupuoli, mediatutkimus, mediakulttuuri, sukupuoliroolit, sukupuolisensitiivisyys, sukupuolittuminen, joukkoviestintä, uutisointi, julkisuus, naiskuva, mieskuva, päätoimittajat, johtajuus, media-ala, naiset, koulutus
Journalismissa sukupuolella on väliä. Iiris Ruoho ja Sinikka Torkkola vaativat kirjassaan journalisteja tunnistamaan alansa sukupuolittuneisuus ja sukupuolta rakentava vaikutus. Heidän mukaansa journalismin tulisi nähdä itsensä sukupuolta tuottavana yhteiskunnallisena ja kulttuurisena käytäntönä, jolloin sen on mahdollista irrottautua jo taakaksi käyneestä perinteisestä sukupuolijaosta.

Sukupuolten välisen tasa-arvon lisääntyminen toimituksissa ja mediaorganisaatioissa ei kuitenkaan tarkoita, että journalismi sukupuolittavana käytäntönä murtuisi tai katoaisi. Journalistien tulisi havaita voimavarat, jotka sukupuolitietoisuus paljastaa: alati monipuolisempaa journalismia vaativassa nykymediassa naistapaiselle journalismille on entistä enemmän kysyntää.

Dosentti Iiris Ruoho ja erikoistutkija Sinikka Torkkola tutkivat työkseen mediaa Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella.


Katso myös näitä tuotteita