Geeni — Intiimi historia

Mukherjee, Siddhartha
Nimeke: Geeni — Intiimi historia
Tekijät: Mukherjee, Siddhartha (Kirjoittaja)
Vilokkinen, Natasha (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517687393
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 576
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Filosofia
Tietokirjat
Suosituimmat tietokirjat
Kirjastoluokka: 56.4 Perinnöllisyystiede
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: perinnöllisyystiede, perimä, DNA, geenit, sekvensointi, kloonaus, geenikartoitus, geeniterapia, geenitekniikka, eugeniikka, geenitutkimus, etiikka, perinnöllisyys, historia
E-kirja, 2020
EPUB
24,90 €

Pulitzer-palkittu kirjailija ja syöpälääkäri Siddhartha Mukherjee kertoo geenin tarinan perinpohjaisesti mutta lennokkaasti. Kirja lähtee liikkeelle Mendelin hernetarhasta ja päätyy moninaisten vaiheiden kautta nykyisiin geenimuokkausmenetelmiin yrittäessään selvittää arvoituksellista koodia, joka tekee meistä ihmisiä.

Kirja kertoo samalla hyvin intiimin ja henkilökohtaisen tarinan, kun intialaissyntyinen Mukherjee tutkii oman sukunsa skitsofreniaa ja sen perinnöllisyyttä.
Mukherjee nostaa kirjassaan esiin geenitutkimukseen liittyviä filosofisia ja eettisiä kysymyksiä. Oman osansa saavat niin rotuhygienia, kantasolututkimus kuin geeniperimän vaikutus yksilön terveyteen. Hän törmää koko ajan myös kysymykseen siitä, mikä oikeastaan on ”luonnollista”.

Siddhartha Mukherjee on Pulitzer-palkittu kirjailija ja lääketieteen professori Columbian yliopistossa. Hänen kirjansa "Sairauksien keisari: Syövän elämäkerta" on julkaistu suomeksi vuonna 2016.


Katso myös näitä tuotteita