Etnisyys ilman ryhmiä

Brubaker, Rogers; Ruuska, Petri; Valkonen, Jarno
Nimeke: Etnisyys ilman ryhmiä
Alkuteos: Ethnicity without groups
Tekijät: Brubaker, Rogers (Kirjoittaja)
Vainikkala, Erkki (Kääntäjä)
Kivinen, David (Kääntäjä)
Ruuska, Petri (Toimittaja)
Valkonen, Jarno (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517684033
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Alkuteos: Ethnicity without groups
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 351
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Sosiologia
Kirjastoluokka: K30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: etnisyys, etninen identiteetti, etniset suhteet, etniset ryhmät, konfliktit, väkivalta, nationalismi, muuttoliike, assimilaatio (sosiologia), kansalaisuus, diaspora
Sosiologian professori Rogers Brubaker on yksi tämän hetken kiinnostavimmista etnisyyden ja nationalismin tutkijoista. Hänen kirjoituksensa muun muassa maahanmuutosta ja nationalismista ovat varsinkin teoreettisesti merkittäviä avauksia. Mikä saa ihmiset ryhmittymään ja piirtämään tiukkoja etnisiä rajoja? Tällaisia perusasioita pohtii myös hänen kirjoituskokoelmansa "Etnisyys ilman ryhmiä".

Brubakerin perusajatus on, ettei etnisyydellä tulisi selittää mitään. Tämän sijaan tutkimuksen kohteeksi tulisi ottaa se, mitä ja miten etnisyydellä selitetään. Esimerkiksi "etninen konflikti" tulisi ymmärtää etnistettynä konfliktina. Etnistäminen ei kuitenkaan viittaa pelkästään yksinkertaiseen poliittiseen mobilisointiin, vaan myös maailman arkiseen ja inhimilliseen hahmottamiseen.

Brubaker on selkeäsanainen ja tuottelias kirjoittaja, joka reagoi nopeasti maailman tapahtumiin. Hänen ajattelunsa tarjoaa myös uudenlaisia teoreettisia lähtökohtia esimerkiksi Suomeakin koskevaan monikulttuurisuuskeskusteluun ja sen juupas/eipäs -asetelmiin.


Katso myös näitä tuotteita