Valtio ja vallankumous Suomessa

Alapuro, Risto
Nimeke: Valtio ja vallankumous Suomessa
Alkuteos: State and Revolution in Finland
Tekijät: Alapuro, Risto (Kirjoittaja)
Alapuro, Mikko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517685962
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Alkuteos: State and Revolution in Finland
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 406
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen historia, kansainväliset suhteet, yhteiskuntarakenne, kansallisuusliikkeet, nationalismi, sisällissodat, Suomen sisällissota, itsenäistyminen (valtiot), vallankumoukset, sosiaalihistoria, historia
Avainsanat: kansalaissota, 1918, kansakunta, Suomi
E-kirja, 2018
EPUB
19,52 €

"Valtio ja vallankumous Suomessa" on analyysi valtakamppailusta pienissä valtioissa. Teos on myös kuvaus Suomen sosiaalisista, taloudellisista ja poliittisista oloista 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa.

Professori Risto Alapuro tarkastelee Suomen sisällissotaa kansainvälisestä näkökulmasta, vallankumouksena, jota voi verrata muihin kumouksiin ja kumousliikkeisiin. Sota oli kahden valtakeskittymän, punaisen ja valkoisen, kamppailua vallasta emämaan romahtamisen luomassa valtatyhjiössä.

Alapuro tutkii kirjassaan, mikä sai vakiintuneen ja ei-kumouksellisen työväenliikkeen aloittamaan vallankumouksen. Hän myös vertaa Suomea ansiokkaasti muihin valtioihin ja osoittaa, etteivät Suomessa nähdyt kehityskulut olleet ainutlaatuisia.

Risto Alapuro on sosiologian emeritusprofessori, jonka erikoisaloja ovat sosiaaliset liikkeet ja verkostot sekä poliittiset konfliktit. Hän on julkaissut useita Suomen historian käännekohtia käsitteleviä tutkimuksia.


Katso myös näitä tuotteita