Yliluonnollinen kokemus — Tulkinta, merkitys ja vaikutus

Rancken, Jeena
Nimeke: Yliluonnollinen kokemus — Tulkinta, merkitys ja vaikutus
Tekijät: Rancken, Jeena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685825
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 371
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalipsykologia
Kirjastoluokka: K15 RAJATIETO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: paranormaalit ilmiöt, kokemukset, kokemuskerronta, tulkinta, sosiokulttuuriset tekijät, uskomukset, selittämättömät ilmiöt, henkimaailma
E-kirja, 2017
EPUB
22,18 €

Rationaalinen maailmankuva on ottanut vallan, mutta yliluonnollisista kokemuksista kerrotaan yhä
Yhteyksiä jumaliin, henkiolentoihin, ruumiista irtautumisia, poltergeisteja, ennenäkyjä ja ihmeitä. Yliluonnollisena pidetyt kokemukset eivät ole kadonneet, vaikka rationaalinen maailmankuva on ottanut vallan. Kokemukset eivät katso ikää eivätkä säätyä, vaan sellaisista raportoi edelleen 15-50 prosenttia ihmisistä. Ilmiö ei siis ole marginaalinen, tabu kylläkin.

Yliluonnollisia kokemuksia ei voi todistaa luonnontieteellisesti. Kokemuksista kuitenkin kerrotaan ja niille annetaan merkityksiä. Ne jopa muuttavat ihmisten elämän suunnan. Näitä seikkoja on mahdollista tutkia.

Sosiaalipsykologi Jeena Rancken tutkii kirjassaan, millä tavalla yliluonnollisena pidetty kokemus on vaikuttanut kertojiensa elämään. Rancken kartoittaa myös yliluonnollisten kokemusten selittämistapoja ja kertomustrendejä. Pohjimmiltaan "Yliluonnollinen kokemus" kuvaa sitä, kuinka ihmiset ylipäätään rakentavat tapahtumista ja niiden tulkinnoista elämälleen merkityksen.

Jeena Rancken on tutkija ja Sweet Jeena and Her Sweethearts -yhtyeen solisti.


Katso myös näitä tuotteita