Valtio, alue, politiikka — Suomen tilasuhteiden sääntely toisesta maailmansodasta nykypäivään

Moisio, Sami
Nimeke: Valtio, alue, politiikka — Suomen tilasuhteiden sääntely toisesta maailmansodasta nykypäivään
Tekijät: Moisio, Sami (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517683869
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 357
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K34 ALUESUUNNITTELU. ALUEPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hajautus, metropolialueet, valtio (instituutio), aluepolitiikka, yhteiskuntakehitys, aluekehitys, eheyttäminen, yhteiskunnallinen muutos, yhdyskuntarakenne, yhteiskuntapolitiikka, hyvinvointivaltio, kilpailupolitiikka, globalisaatio
"Valtio, alue, politiikka" avaa uudenlaisen perspektiivin Suomen valtion alueelliseen kehitykseen ja aluepoliittiseen toimintaan toisesta maailmansodasta nykypäivään. Teoksessa tarkastellaan erilaisiin aineistoihin perustuen 1940-luvun lopulta lähtien vähittäin kehittynyttä alueellisesti hajautettua hyvinvointivaltiota ja sen muuntautumista kohden hajautettua kilpailuvaltiota 1990-luvulla. Teoksessa esitellään myös sellaisia 2000-luvun alun poliittisia prosesseja, joissa Suomen tilallinen rakenne on jälleen ollut voimakkaan uudelleenmuokkaamisen kohteena.

Teoksessa tarkastellaan, kuinka Suomen valtioalueeseen ja valtion väestöön on pyritty vaikuttamaan eri tavoilla eri aikoina, kun poliittisessa toiminnassa on valtion sisäisiin ja ulkoisiin yhteiskunnallisiin kehityskulkuihin vastattu.

Teos soveltuu oppikirjaksi sekä yliopisto-opetuksessa että muussa kansansivistystyössä alue- ja yhdyskuntarakennetta sekä niihin vaikuttavaa poliittista toimintaa tai yleisen yhteiskuntapolitiikan kehitystä käsittelevillä tieteenaloilla.

Sami Moisio on Oulun yliopiston maantieteen professori.


Katso myös näitä tuotteita