Valkoisen vallan lähettiläät — rasismin arki ja arjen rasismi

Puuronen, Vesa
Nimeke: Valkoisen vallan lähettiläät — rasismin arki ja arjen rasismi
Tekijät: Puuronen, Vesa (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9517680813
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2001
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K32.2 Ihmisoikeudet. Kansalaisen asema yhteiskunnassa
Kansalliskirjaston asiasanat: rasismi, skinheadit, rotusyrjintä, osakulttuurit, nuoret, rikollisuus, rikokset, ongelmanuoret, lapsuus, lehdistökirjoittelu, asenteet, ulkomaalaiset, maahanmuuttajat, Joensuu
Skinheadit leimasivat kokonaisen kaupungin rasismin tyyssijaksi. "Joensuun tauti" herättää mielikuvia kaljupäisistä, pilottitakkisista ja vihaa uhkuvista nuorista miehistä. Joensuussa ilmenneessä rasismissa ei kuitenkaan ole kyse ainoastaan irrallisesta alakulttuurista vaan ilmiö koskee yhteiskuntaa laajemminkin.

Tässä teoksessa joensuulaiset tutkijat tarkastelevat rasismia yhteisöllisenä ongelmana, sen arkisia ilmenemismuotoja sekä ratkaisumahdollisuuksia. Rasismin eri puolia valotetaan pohtimalla skinien ideologiaa ja symboliikkaa, heidän tekemiään rikoksia sekä sitä, millaista on olla skininuoren vanhempi. Rasististen ajatusten leviäminen on saanut monet nuoret kiinnostumaan skinien alakulttuurista, mikä on näkynyt eri kansallisuuksiin kuuluvien joensuulaisnuorten välisessä vuorovaikutuksessa ja konflikteissa niin kaupungin kaduilla kuin kouluissakin.

Joensuussa on jo vuosien ajan etsitty ratkaisuja rasismiin ja sen aiheuttamiin ongelmiin. Teoksessa kirjoittavat tutkijat ovat olleet aloitteentekijöinä vuonna 1998 käynnistyneessä EXIT-projektissa, jossa he ovat yhdistäneet voimansa nuorisotyöntekijäin kanssa. Kokemukset rasismin ennaltaehkäisystä osoittavat, että eri tahojen asiantuntemuksen yhdistäminen johtaa tuloksiin.


Katso myös näitä tuotteita