Uskonnon varjot — Hengellinen väkivalta kristillisissä yhteisöissä

Linjakumpu, Aini
Nimeke: Uskonnon varjot — Hengellinen väkivalta kristillisissä yhteisöissä
Tekijät: Linjakumpu, Aini (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685009
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 334
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Uskonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K28.714 Suomen herätysliikkeet
Kansalliskirjaston asiasanat: uskonnolliset yhteisöt, väkivalta, henkinen väkivalta, lestadiolaisuus, Jehovan todistajat, uskonnolliset liikkeet, sosiaalinen kontrolli, kuri, yhteisöllisyys, vallankäyttö, uskonto, sielunhoito, hyväksikäyttö, henkilökohtainen talous, terveydenhoito, verensiirto, homoseksuaalisuus, eheyttäminen, naisen asema, lisääntymisoikeudet, ihmisoikeudet, uskonnonvapaus, rajoitukset, oikeudellinen sääntely
Hengellinen väkivalta on pohjimmiltaan henkistä väkivaltaa, jossa yhteistä uskonnollista vakaumusta käytetään väkivallan välineenä. Uskonnolliset yhteisöt antavat jäsenilleen runsaasti myönteisiä asioita: turvallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhteisen todellisuuden kokemuksen, jatkuvuutta, voimaantumisen tunteen ja tukea identiteetille. Yhteisön ”hyvä” kuitenkin mahdollistaa ”pahan”, uskonnon varjolla harjoitetun hengellisen väkivallan. Tekojen tunnistaminen väkivallaksi on vaikeaa, sillä riippuu myös yksilöstä, kokeeko hän tietynlaisen kohtelun henkisenä väkivaltana vai ei.

Aini Linjakumpu kartoittaa uudessa tutkimuksessaan laajasti ja useaan uskonnolliseen liikkeeseen pohjautuen, mitä hengellinen väkivalta on, miten se ilmenee ja mitkä liikkeiden piirteet altistavat sille. Linjakumpu tutkii erityisesti ”tavanomaista” uskonnollista toimintaa, jonka tunnistaminen väkivallaksi on vaikeaa.

Teos antaa niin uskonnollisten yhteisöjen jäsenille kuin ongelmaan työssään törmääville ihmisille välineet tunnistaa hengellisen väkivallan ja käsitellä sitä. Tutkimuksen keskeiset johtopäätökset ovat yleistettävissä myös muihin tiiviisiin ja autoritaarisiin yhteisöihin ja liikkeisiin.


Katso myös näitä tuotteita