Taivaan taimet — uskonnollinen yhteisöllisyys ja väkivalta

Hurtig, Johanna
Nimeke: Taivaan taimet — uskonnollinen yhteisöllisyys ja väkivalta
Tekijät: Hurtig, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684231
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Sarja: Klassikko
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 336
Tuoteryhmät: Kirjat
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Uskonto
Kirjastoluokka: K28.714 Suomen herätysliikkeet
Kansalliskirjaston asiasanat: lestadiolaisuus, väkivalta, lapset, uhrit, kokemukset, henkinen väkivalta, kaltoinkohtelu, seksuaalinen hyväksikäyttö, insesti, seksuaalirikokset, yhteisöllisyys, uskonto, vallankäyttö, torjunta, uskonnolliset yhteisöt, uskonnolliset liikkeet, herätysliikkeet
Suomessa on pitkään vaiettu lapsiin uskonnollisissa yhteisöissä kohdistuvasta väkivallasta.

Yhteiskuntatieteiden tohtori ja lastensuojelun tutkija Johanna Hurtig tarttuu aiheeseen tarkastelemalla yhtä uskonnollista yhteisöä, vanhoillislestadiolaista herätysliikettä, väkivaltaa kokeneen lapsen näkökulmasta. Tutkimuksessa väkivalta on yhteisöön sijoittuva ilmiö, jonka kohtaamiseen ja ratkaisemiseen yhteisön sisällä tekijä erityisesti pureutuu.

Tutkimuksen aineisto koostuu uhrien ja heidän läheistensä kertomuksista sekä julkisesti ja yhteisön sisällä käydyistä keskusteluista. Tutkimus antaa arvokasta tietoa yksilön ja ryhmän välisistä suhteista ja niiden mekanismeista kaikenlaisissa yhteisöissä. Sen tulokset helpottavat keskusteluja erilaisissa yhteisöissä sekä yhteisöjen ja yhteiskunnan välillä.

Teos nostaa vahvasti esiin kysymyksen yhteiskunnallisesta vastuusta. Vallan ja moraalin käsitteisiin nojaava analyysi rakentaa moniulotteisen ja yllättävänkin kuvan vanhoillislestadiolaisen yhteisön lasten todellisuudesta.


Katso myös näitä tuotteita