Sukupuoli ja toimijuus koulutuksessa

Ojala, Hanna; Palmu, Tarja; Saarinen, Jaana
Nimeke: Sukupuoli ja toimijuus koulutuksessa
Tekijät: Ojala, Hanna (Toimittaja)
Palmu, Tarja (Toimittaja)
Saarinen, Jaana (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517682398
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 255
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kasvatus
Sukupuolentutkimus
Kirjastoluokka: K38.5 Koululaitos
Kansalliskirjaston asiasanat: sukupuoli, toimijuus, koulutus, koulutuspolitiikka, tasa-arvo, tasa-arvokasvatus, koulu, yhteiskasvatus, tytöt, pojat (ikäryhmät), opintomenestys, sosiaalinen vuorovaikutus, kielellinen vuorovaikutus, luokkatyöskentely, lastentarhanopettajat, opettajuus, tutkijat, ammatti-identiteetti, urakehitys, naiset, yliopistot, sukupuolitutkimus
Elämme elinikäisen oppimisen aikakautta ja siksi vietämme runsaasti aikaa erilaisissa kasvatus- ja koulutusinstituutioissa joko itse opiskellen tai toisia opettaen. Koulutuksesta onkin muodostunut yksi keskeinen kenttä, jossa käsitykset itsestä ja omista toiminnallisista mahdollisuuksista ja rajoituksista rakentuvat. Mutta miten koulutusinstituutioiden arjessa tytöille ja naisille, pojille ja miehille asetetut erilaiset odotukset muokkaavat ymmärrystä omista kyvyistä ja osaamisesta, siis toimijuudesta?

Tässä kirjassa kasvatus- ja yhteiskuntatieteilijät analysoivat koulutusta sukupuolen ja toimijuuden käsitteiden avulla. He etsivät vastauksia muun muassa kysymyksiin: miten sukupuoli kytkeytyy päiväkodin, peruskoulun ja yliopiston arkeen ja niissä opiskelevien ja työtään tekevien toimintaan? Miten sukupuolistunut toimijuus muotoutuu ja millaisia ilmiasuja se koulutuksen erilaisissa konteksteissa saa? Kirjassa problematisoidaan ja puretaan toimijuuden käsitettä päästen käsiksi siihen, miten erilaisia sosiaalisia eroja tuotetaan ja ihmisiä paikannetaan rutiininomaisesti kulttuuristen itsestäänselvyyksien pohjalta.

Kirja on suunnattu koulutuksen, sukupuolen ja toimijuuden kysymyksistä kiinnostuneille tutkijoille ja opiskelijoille. Se soveltuu oppikirjaksi erityisesti kasvatus- ja aikuiskasvatustieteiden, yhteiskuntatieteiden ja naistutkimuksen opintoihin. Teos tarjoaa myös laajemmalle yleisölle tuoreita näköaloja koulutuksen kysymyksiin.


Katso myös näitä tuotteita