Sosiaalityö aikuisten parissa

Jokinen, Arja; Juhila, Kirsi
Nimeke: Sosiaalityö aikuisten parissa
Tekijät: Jokinen, Arja (Toimittaja)
Juhila, Kirsi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517682237
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 327
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: K37.2 Sosiaaliturvapolitiikka
Kansalliskirjaston asiasanat: sosiaalityö, sosiaalipalvelut, toimeentulotuki, asiakkaat, aikuiset, sosiaaliset ongelmat, syrjäytyminen, huono-osaisuus, yksinhuoltajat, pitkäaikaistyöttömät, asunnottomat, diakonia, päihdetyö, mielenterveystyö, kuntoutus, sosiaalityöntekijät, ammattietiikka
Sosiaalityötä aikuisten parissa on tehty koko sen historian ajan. Viime vuosien yhteiskuntapoliittiset linjaukset ovat kuitenkin ajankohtaistaneet sen uudella tavalla. Kannustava ja aktivoiva hyvinvointipolitiikka kohdistuu erityisesti aikuisten parissa tehtävään sosiaalityöhön. Juuri nyt tarvitaan aihetta eri suunnista erittelevää teosta.

Kirjassa paneudutaan aikuisten parissa tehtävän sosiaalityön ydinkysymyksiin ja jännitteisiin. Teoksen ensimmäisessä osassa tarkastellaan, millaista roolia sille vallitsevissa yhteiskuntapoliittisissa linjauksissa tarjotaan. Lisäksi siinä avataan aikuisuuden käsitettä ja siihen kytkeytyviä kulttuurisia merkityksiä. Kirjan toisessa osassa keskitytään sosiaalityön käytäntöihin sekä asiakkaiden ja työntekijöiden kokemuksiin moninaisten empiiristen aineistojen kautta. Tarkastelussa ovat tuen ja kontrollin suhde, sosiaali- ja työvoimatoimistossa asioimisen kokemukset, aikuissosiaalityön rajat pitkäaikaistyöttömien kohtaamisessa, päihde- ja mielenterveystyön vaikuttavuuden osoittamisen paineet, asunnottomien palveluketjuun kietoutuvat kuntoutumisen odotukset sekä yhteisölähtöisen otteen nykytila kunnallisessa sosiaalityössä.

Kirja tuo uutta jäsenneltyä ja tutkittua tietoa aikuisten parissa tehtävästä sosiaalityöstä ja se soveltuu sosiaalityön ja sosiaalialan tutkijoiden, opettajien, opiskelijoiden ja kentän työntekijöiden käyttöön.


Katso myös näitä tuotteita