Poliittisen tyylin taito

Lappalainen, Pertti
Nimeke: Poliittisen tyylin taito
Tekijät: Lappalainen, Pertti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9517681062
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2002
Kieli: suomi
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Kirjat
Politiikka
Kirjastoluokka: K32.182 Suomen poliittinen järjestelmä ja sisäpolitiikka
Kansalliskirjaston asiasanat: politiikka, poliittiset järjestelmät, poliittinen kulttuuri, poliittinen käyttäytyminen, poliittinen toiminta, poliittinen viestintä, tyylit, identiteetti
Kansalaiset alkavat kyllästyä markkinoiden vapaaseen toimintaan, voiton maksimointiin ja kovaan kilpailuun. Äänestysprosentti vaaleissa on laskenut, ja puolueisiin kuuluminen ei enää kiinnosta entiseen tapaan. Suomalaisten luja usko perinteisiin poliittisiin auktoriteetteihin on rapautunut viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana, eivätkä auktoriteetit enää yhdistä kansaa samalla tavalla kuin muutama vuosikymmen sitten. Vaikuttaa siltä, että itsekkyyden ja materialismin sijalle olisi tulossa uudenlainen kollektiivisuus. Kansalaisliikkeistä voi tulla varteenotettava vastavoima markkinoille.

Teoksessa eritellään viimeaikaista poliittisen toiminnan muutosta sekä rakennetaan uutta lähestymistapaa sen ymmärtämiseksi. Keskeisin käsite on tyyli, jolla tekijä ei tarkoita pelkkää poliittisen toiminnan ulkokuorta vaan toiminnan omaperäisen ja erottautuvan muotosisällön luomisen taitoa. Poliittisen tyylin käsitteen kehittely ja sen soveltaminen erityisesti kansalaisaktivismiin on uusi aluevaltaus suomalaisessa politiikan ja liiketutkimuksessa. Poliittisen tyylin taito on tarkoitettu oppikirjaksi, jossa jätetään tilaa lukijan omille pohdinnoille.

Teos soveltuu erityisen hyvin myös aktiiviselle poliittiselle toimijalle, joka haluaa kehittää omia politikoinnin taitojaan.


Katso myös näitä tuotteita