Parlamentarismi retorisena politiikkana

Palonen, Kari
Nimeke: Parlamentarismi retorisena politiikkana
Tekijät: Palonen, Kari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517683968
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 314
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Kirjastoluokka: K38.182
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: parlamentarismi, retoriikka, politiikka, politiikan teoria, politiikantutkimus, vaalit, poliitikot, kansanedustuslaitokset, poliittinen kulttuuri, demokratia, politiikantutkijat
Kari Palonen on paneutunut parlamentaarisen politiikan käsitehistoriaan, menettelyihin ja puhetapoihin eri maissa ja eri aikakausilla. Hän korostaa sitä, kuinka vastakkaiset näkökulmat ja niiden kannattajien välinen kiistely ovat parlamentaarisen politiikan käsitteellisiä edellytyksiä. Hän käsittelee muun muassa parlamentarismin malliesimerkin, Britannian parlamentin, menettelytapojen historiaa ja parlamentarismin poliittista teoriaa. Max Weberin tavoin Palonen ymmärtää parlamentaarisen politiikan ideaalityypiksi, jota voi poliittisesti käyttää sekä parlamenteissa että niiden ulkopuolella. Parlamentarisoimisen Palonen puolestaan käsittää poliittisen kulttuurin ja ajattelun tyyliksi, retoriikan ja debatoimisen politiikan malliesimerkiksi, ei vain ahtaasti hallitsemisen tekniikaksi.

Kokoelma sisältää analyyseja parlamentaarisista käytännöistä eri yhteyksissä sekä pohdintoja poliittisten instituutioiden, kuten vaalien, parlamentarisoinnin mahdollisuuksista. Harmittomien osallistumispuheiden sijasta tekijä tarjoaa poliittiseen keskusteluun näkökulman parlamentaarisiin vaihtoehtoihin, joiden etsimisen ja käytön hän katsoo myös edellyttävän ammattimaisia poliitikkoja.


Katso myös näitä tuotteita