Paljonko on paljon?

Töttö, Pertti
Nimeke: Paljonko on paljon?
Tekijät: Töttö, Pertti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684071
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 318
Tuoteryhmät: Kirjat
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K30.01
Kouluaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
Kansalliskirjaston asiasanat: yhteiskuntatieteet, metodologia, luvut, numerot, empiirinen tutkimus, tutkimusaineisto, kvalitatiivinen tutkimus, sukupuolitutkimus, älykkyystestit, tilastotiede, tilastolliset mallit, kausaliteetti, Durkheim, E´mile
Miten tieteellisyys liittyy lukuihin? Onko iso aineisto parempi kuin pieni? Millä laadullinen tutkimus argumentoi, jos ei luvuilla? Mitä älykkyysosamäärä mittaa? Entä mitä Tatu Vanhasen käyttämät luvut kertovat ja mitä eivät? Millä ehdoilla muuttujien riippuvuuksia kuvaavista luvuista voidaan päätellä asioiden syitä ja niiden vaikutuksia? Entä millaisia lukuja pitää esittää, jos väittää jonkin asian olevan sukupuolittunut? Millaisia lukemia noiden lukujen tulee näyttää? Miksi Émile Durkheimin taulukot kertovat eri tarinaa kuin hänen tekstinsä?

Luvuilla vakuutellaan ja luvut vakuuttavat, varsinkin jos lukija ei ymmärrä, mitä luvut tarkoittavat. Tilastollisten menetelmien oppikirjoissa kerrotaan, miten keskilukuja, hajontalukuja, riippuvuuslukuja, erilaisia kertoimia, selitysprosentteja, merkitsevyyksiä ja mallien osumalukuja tuotetaan. Tässä kirjassa tarkastellaan, miten niitä luetaan.


Katso myös näitä tuotteita