Näin naapurista — median ja kansalaisten Venäjä-kuvat

Lounasmeri, Lotta
Nimeke: Näin naapurista — median ja kansalaisten Venäjä-kuvat
Tekijät: Lounasmeri, Lotta (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517683784
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 4,90 € (4,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Rekkajonoja itärajalla ja venäläisiä lääkäreitä terveyskeskuksessa, suurvaltapolitiikkaa ja muistoja Neuvostoliitosta - siinä aineksia suomalaisen median tarjoamalle kuvalle Venäjästä ja venäläisistä. Suhde itäiseen naapuriin on aina ollut Suomelle erityinen, ja maiden välisellä taloudellisella ja kulttuurisella yhteistyöllä on pitkät perinteet. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Venäjällä on koettu useita murrosvaiheita. Medialla on keskeinen tehtävä näiden yhteiskunnallisten muutosten tulkinnassa - kuinka se on tähän tehtävään tarttunut?

Kirjassa analysoidaan suomalaisen median Venäjä-journalismia ja siinä tapahtuneita muutoksia 1960-luvulta nykypäivään. Samalla pyritään etsimään historiallisen vertailun kautta vastausta kysymykseen, miten Venäjästä ja Neuvostoliitosta on saanut tai ei ole saanut kirjoittaa, ja mitkä aiheet ovat olleet arkoja tai vaikeita. Lisäksi tartutaan Suomen ja Neuvostoliiton välisistä sodista käytyyn mediakeskusteluun, jossa alkoi uusien tulkintojen rakentaminen Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Myös kansalaisten käsitykset Venäjästä saavat oman lukunsa.

Kirja sopii oppikirjaksi kauppa- ja yhteiskuntatieteellisille aloille, erityisesti aluetutkimuksen sekä kansainvälisen viestinnän ja mediatutkimuksen opintoihin. Se sopii myös toimittajien ja muiden viestintäalan ammattilaisten käyttöön. Kirjan ajankohtaisuutta korostavat 2000-luvun lopulla uudelleen kiristyneet suurvaltasuhteet ja Suomen turvallisuuspolitiikasta käynnissä oleva keskustelu. Kirjoittajat ovat Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen asiantuntijoita sekä viestinnän ja median tutkijoita Helsingin ja Tampereen yliopistoista.


Katso myös näitä tuotteita