Maailmanuskonnot ja moderni länsimainen rationaalisuus — kirjoituksia uskonnonsosiologiasta

Weber, Max; Hietaniemi, Tapani
Nimeke: Maailmanuskonnot ja moderni länsimainen rationaalisuus — kirjoituksia uskonnonsosiologiasta
Tekijät: Weber, Max (Kirjoittaja)
Hietaniemi, Tapani (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517684217
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Sarja: Sivilisaatiohistoria-sarja
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 258
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Klassikot
Sosiologia
Uskonto
Kirjastoluokka: K20 YLEINEN USKONTOTIEDE
Kansalliskirjaston asiasanat: uskonnot, uskonnonfilosofia, uskontososiologia, kungfutselaisuus, hindulaisuus, buddhalaisuus, kristinusko, rationalismi, uskontotiede, uskonto, kristillinen etiikka, protestantismi, etiikka, puritanismi
Uusintapainos Tapani Hietaniemen kääntämistä Max Weberin klassikkoteksteistä! Max Weber (1864-1920) on kiistaton klassikko talouden, kulttuurin, oikeuden ja uskonnon tutkijana. Hän kirjoitti laajan, idän ja lännen uskontoja vertailevien kulttuurianalyysien kokoelman samaan aikaan kun eurooppalaisen sivilisaation kriisi kulminoitui ensimmäiseen maailmansotaan.

Tähän kokoelmaan on valittu näiden "Uskonnonsosiologisten kirjoitusten" kaikkein tärkeimmät kirjoitukset, jotka ovat myös keskeisimpiä tekstejä Weberin koko tuotannossa. Weber käsitteli esseissään muun muassa uskonnon ja talouden suhdetta, länsimaista rationaalisuutta ja kapitalismia. Modernin länsimaisen rationaliteetin synnyn ja protestanttisen kristillisyyden välinen yhteys käy selväksi. Aasian uskonnoista kirjoittaessaan Weber tarkasteli samalla omaa kulttuuriaan, ja hän oli kiinnostunut uskonnollisen toiminnan vaikutuksesta sivilisaation kehitykseen. Kirjan lopussa on Tapani Hietaniemen laatima johdatus Max Weberin sanastoon ja käsitteistöön, joka avaa erinomaisesti muutakin Weberin ajattelua.


Katso myös näitä tuotteita