Maailman muuttaminen — Feuerbachin ja Hegelin filosofian kritiikkiä

Marx, Karl
Nimeke: Maailman muuttaminen — Feuerbachin ja Hegelin filosofian kritiikkiä
Tekijät: Marx, Karl (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686945
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 31.10.2019
Ilmestymispäivä: 31.10.2019
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Muut tekijät: Heiskanen, Jukka (Kääntäjä)
Salo, Miika (Kääntäjä)
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Filosofia
Klassikko
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 11.4 Uusimman ajan filosofia
Vuosi 2018 on Marxin 200-vuotisjuhlavuosi. Tämä antologia kokoaa yhteen Marxin merkittävimmät filosofiset nuoruudentyöt. Ranskalaisen filosofin Louis Althusserin mukaan näiden tekstien myötä Marx siirtyi "uuteen teoreettiseen maastoon". Marxin pitkäaikaisen työtoverin Friedrich Engelsin sanoin tekstit sisältävät alun uudelle maailmankatsomukselle, uudelle materialistiselle historiankäsitykselle. Antologian innostavana johtolankana on Marxin Feuerbach-teesin ajatus, että filosofian tehtävä on maailman muuttaminen.

Antologian tekstit ovat Feuerbach-teesit, Saksalaisen ideologian 1. luku, johdantoluku Hegelin Oikeusfilosofia-teosta käsittelevästä kritiikistä sekä niin kutsutuista Pariisin käsikirjoituksista tekstit "Vieraantunut työ", "Kommunismi" ja "Hegelin dialektiikan ja yleensä filosofian kritiikkiä". Marxin Feuerbach-suhdetta taustoittavat myös hänen kirjeensä Feuerbachille.

Tekstit ilmestyvät nyt uusina tai tarkistettuina suomennoksina, ja ne on uusittu tuoreeseen tutkimukseen perustuvien versioiden mukaan. Marxin tekstit on varustettu selityksin, ja jokaista tekstiä edeltää kirjoituksen aiheeseen ja kontekstiin tutustuttava tiivis asiantuntijan laatima johdantoartikkeli.

Kirja on erinomainen johdatus Marxin filosofiaan. Antologia soveltuu osaksi yhteiskuntafilosofian opintoja niin filosofian kuin politiikankin opiskelijalle sekä oivallisesti esimerkiksi lukupiirikäyttöön ja jokaiselle Marxista kiinnostuneelle.


Katso myös näitä tuotteita